Експерт попередив про погіршення ситуації з електропостачанням в Україні у найближчі тижні
Експерт попередив про погіршення ситуації з електропостачанням в Україні у найближчі тижні

Експерт попередив про погіршення ситуації з електропостачанням в Україні у найближчі тижні

Андріан Прокіп, експерт у сфері енергетики України, попереджає про погіршення ситуації з доступністю електропостачання у наступні кілька тижнів, орієнтовно до кінця липня.

Про це він повідомив у своєму дописі на Facebook, посилаючись на заяву керівника Оператора системи передачі електроенергії.

"Ситуація в українській енергосистемі буде набагато важчою, ніж сьогодні. З 11.00 до 23.00 графіки відключень будуть дещо більшими, ніж у решту часу доби", - зазначив раніше керівник Оператора системи передачі електроенергії, нагадав експерт.

Андріан Прокіп пояснює, що зростання дефіциту електроенергії є цілком логічним, адже попит зростатиме через високі температури, а атомні енергоблоки перебуватимуть у ремонтах.

Адриан Прокип

"Зростання обсягу дефіциту цілком логічне, адже попит зростатиме через високі температури атмосферного повітря, а атомні енергоблоки перебуватимуть у ремонтах", - підкреслює експерт.

Водночас, радник прем'єр-міністра повідомив про роботу над визначенням переліку споживачів з гарантованим електрозабезпеченням, що може призвести до зменшення тривалості відключень. Однак, на думку Андріана Прокіпа, додаткові чинники, як-от вищий дефіцит потужностей та зростання споживання, не дозволять побачити покращення найближчими тижнями.

Експерт також наголошує на проблемі комунікації щодо стану енергетики в Україні та відсутності системної інформаційної кампанії. Це створює передумови для поширення фейків і міфів. Андріан Прокіп застерігає, що ворог може використовувати невдоволення у суспільстві для інформаційно-психологічних операцій, якщо реальна ситуація виявиться гіршою за очікування.

Источник материала
Поделиться сюжетом