Естонія передала Україні 31 поліцейську машину
Естонія передала Україні 31 поліцейську машину

Естонія передала Україні 31 поліцейську машину

Естонські поліцейські відправили українським колегам 31 автомобіль зі свого автопарку, які близько п'яти років патрулювали вулиці та дороги в країни.
Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на естонського мовника ERR.

Уточнюється, що у машин вичерпався термін лізингу, проте в Україні більшість поліцейських машин більш старі, і їх запас постійно потрібно поповнювати, особливо в прифронтових зонах.

«Ця ідея з'явилася під час нашої останньої поїздки до України. Ми говорили з керівниками української поліції про те, як можна допомогти. Ситуація в Україні така, що там поліцейські роблять дуже багато роботи поряд із військовими», - розповів гендиректор естонського Департаменту поліції та прикордонної охорони Егерт Беличев.

Він нагадав, що українські поліцейські першими входять на звільнені від ворога території, їм доводиться працювати в районах, де вони можуть зіткнутися з супротивником, з диверсантами. Відповідна, автопарк української поліції зазнає на війні величезних втрат.

Крім того, за словами Беличева, половина поліцейських машин в Україні віком понад 10 років, зустрічаються й машини радянського виробництва. Водночас переданим Естонією машинам у середньому по п'ять років, тож працювати на них можна ще довго. Більшість машин поїде до Чернігова та Житомира, а кілька – до поліцейського батальйону на фронт. «Ми самі веземо ці машини до України, щоб переконатися, що вони справді потраплять до поліцейських», - додав Беличев.

У здійсненні допомоги з поповнення автопарку у воюючій Україні бере участь організація United Delivery Mission. Її волонтери з початку повномасштабної війни купують на пожертвування старі автомобілі, ремонтують їх та відправляють українським військовим.

Як повідомлялося, наприкінці травня Міністерство закордонних справ Естонії виділило 656,5 тис. євро на гуманітарну допомогу Україні. Кошти призначені насамперед для підтримки потреб освіти у прифронтових районах та місцевих дітей.

Теги по теме
Украина Эстония
Источник материала
Поделиться сюжетом