Імунітет та краса: 5 продуктів, що містять вітамін С
Імунітет та краса: 5 продуктів, що містять вітамін С

Імунітет та краса: 5 продуктів, що містять вітамін С

Для нормальної роботи імунної системи, у боротьби з інфекціями та вірусами, людині не обійтись без вітамінів. Зокрема, вітамін С — це антиоксидант, який надає потужну підтримку та захист організму, а також допомагає покращувати здоров’я та красу.

Щоб отримати оптимальну кількість вітаміну для покращення свого самопочуття, здоров’я шкіри, суглобів та внутрішніх органів, достатньо вживати їжу, що містить у своєму складі вітамін С. Що це за продукти, дізнавались в OBOZ.UA.

Цитрусові

Апельсини, лимони та інші сонячні фрукти зберігають велику концентрацію вітаміну С. Зокрема, лише в 1 апельсині міститься 70 мг вітаміну С, а в 1 лимоні — близько 83 мг. Такі фрукти допомагають долати різні вірусні захворювання та ефективно боротися з анемією.

Плоди шипшини

Ці плоди можуть допомогти зменшити ознаки старіння, знизити стрибки артеріального тиску та покращити роботу нирок. Лише у 6 плодів шипшини може міститись близько 119 мг вітаміну С, що робить цей продукт незамінним для тих, хто гостро потребує цього вітаміну.

Чорна смородина

Суттєву концентрацію вітаміну С також можна знайти у чорній смородині. На пів склянки ягоди приходиться приблизно 101 мг вітаміну, що допомагає зміцнити імунну систему людини і полегшити симптоми грипу.

Петрушка

Петрушка — це популярна приправа та прикраса для страв, що має достатню кількість вітаміну С. Крім того, петрушка містить флавоноїди та каротиноїди, необхідні для запобігання хворобам, а також антиоксиданти, що допомагають захищати клітини від ушкоджень, спричинених вільними радикалами.

Полуниця

Полуниця містить велику концентрацію антиоксидантів, що допомагають боротися з раком. Крім того, вживання полуниці допомагає покращити роботу судинної системи, а також запобігти появі деменції та діабету. Всього в одній чашці полуниці міститься близько 89 мг вітаміну С, що може стати судовим доповненням до раціону та допоможе зміцнити імунітет.

Раніше OBOZ.UA опублікував інформацію, користь вітаміну D для організму.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом