Кремль дав свою згоду: американський виробник авто передав свої російські активи компанії з Вірменії
Кремль дав свою згоду: американський виробник авто передав свої російські активи компанії з Вірменії

Кремль дав свою згоду: американський виробник авто передав свої російські активи компанії з Вірменії

Американський виробник машин Caterpillar передав свої російські активи вірменському інвестиційному фонду Balchug Capital за схваленням президента Росії Володимира Путіна. Угода була завершена 14 червня 2024 року через компанію PSK-New Solutions.

Про це повідомляє Reuters.17 червня 2024 року стало відомо про передачу російських активів американського виробника машин Caterpillar вірменському інвестиційному фонду Balchug Capital.

Ця подія відбулася за схваленням президента Росії Володимира Путіна, який дав згоду на угоду ще у листопаді 2023 року. 14 червня Caterpillar завершив передачу своїх російських активів компанії PSK-New Solutions, яка на 99% належить вірменському інвестиційному фонду Balchug Capital.

Генеральний директор і засновник Balchug Capital Давид Амарян контролює всю інвестиційну діяльність фонду. Balchug Capital і Caterpillar займаються виробництвом техніки для будівельної, гірничодобувної та нафтогазової галузей.

Схвалення угоди Путіним

У листопаді 2023 року Володимир Путін підписав указ, який дозволяє PSK-New Solutions придбати 100% статутного капіталу в компаніях Caterpillar Tosno і Caterpillar Financial. Це рішення було прийняте у відповідь на західні санкції, запроваджені проти Росії після вторгнення Москви в Україну в лютому 2022 року. Указ Путіна та документи російської компанії не розкривають умов угоди.

Caterpillar Inc призупинила роботу на своїх виробничих потужностях у Росії у 2022 році, приєднавшись до низки іноземних компаній, які припинили бізнес у країні після вторгнення Москви в Україну. Передача активів стала логічним продовженням цієї політики.

Роль Balchug CapitalPSK-New Solutions, компанія, яка придбала активи Caterpillar, була зареєстрована в серпні 2022 року. Основний акціонер, вірменська інвестиційна компанія Balchug Capital, активно розширює свій вплив у різних галузях промисловості. 

Як повідомляв OBOZ.UA раніше, деякі західні компанії, такі як Avon, Air Liquide та Reckitt, попри початкові плани, вирішили залишитися на російському ринку через складнощіз продажем бізнесу та стратегічні міркування. В Росії залишилося понад 2100 транснаціональних корпорацій, тоді як приблизно 1600 міжнародних компаній пішли з ринку або згорнули свою діяльність.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом