Легкий танк: Нідерланди долучилися до виробництва БМП CV90 для ЗСУ
Легкий танк: Нідерланди долучилися до виробництва БМП CV90 для ЗСУ

Легкий танк: Нідерланди долучилися до виробництва БМП CV90 для ЗСУ

Нідерланди офіційно приєдналися до кампанії з посилення Збройних сил України (ЗСУ). У рамках угоди, Україна має отримати нові бойові машини піхоти (БМП) CV90. Нідерланди передадуть у спільний зі Швецією та Данією фонд 400 млн євро.

Нідерланди офіційно приєдналися до кампанії з посилення ЗСУ. У рамках угоди, Україна повинна отримати від Нідерландів нові бойові машини піхоти CV90.

БМП CV90 себе відмінно показали вже безпосередньо на полі бою і навіть отримали кращі відгуки від українських захисників за тиждень, ніж вже уславлені американські БМП Bradley.

Україна має отримати близько 35-45 машин.

“Українська армія робить ставку на подальші збільшення використання БМП CV90 для своєї піхоти. У цьому випадку Нідерланди дають фінансування, яке допоможе у 2026 році придбати абсолютно нові 40 БМП CV90”, — сказав політолог Ігор Чаленко.

CV90 — це сімейство шведських бойових машин піхоти, що налічує багато модифікацій і версій. Нову версію БМП взагалі можна назвати легким танком, тому що маса машини збільшилася до виняткових 37 тонн. На ньому можуть встановлюватися гармати з калібрами до 120 мм і допоміжними засобами протитанкового озброєння.

“БМП CV90 вважається однією з найкращих у світі. Це свіжий подих на відповідному ринку. CV90 був розроблений у 90-х роках XX століття, проте постійні модернізації дають змогу тримати в максимально технологічному тонусі БМП”, — додав Чаленко.

Нідерланди планують взяти участь у виготовленні вузлів і агрегатів для 180 бойових машин піхоти.

“Наразі триває серйозна робота з налагодження виробництва та ремонтно-компонентної бази CV90 безпосередньо на території України. Виходячи з масштабу майбутнього використання цієї техніки, необхідно створювати потужну ремонтну базу з виробництвом компонентів, запчастин, які необхідно час від часу міняти”, — пояснив Чаленко.

Нідерланди передадуть цю суму разом зі Швецією та Данією, адже країни активно працюють над тим, щоб в Україні з’явився більше БМП.

“Маємо спільну мету залучити для Сил оборони України близько тисячі CV90, оскільки вони не просто добре себе зарекомендували на полі бою та допомагають виконувати поставлені завдання, а й допомагають зберегти живу силу армії України”, — сказав Чаленко.

Фінансування надійде до шведського фонду, а виробляти БМП для українських військовослужбовців будуть переважно в Нідерландах.

Источник материала
Поделиться сюжетом