Марк Цукерберг з дружиною інвестували у стартап Пола Маккартні
Марк Цукерберг з дружиною інвестували у стартап Пола Маккартні

Марк Цукерберг з дружиною інвестували у стартап Пола Маккартні

Марк Цукерберг і його дружина Прісцилла Чан придбали частку в британському стартапі, що розробляє безекранний аудіоплеєр для дітей, який має шалену популярність серед батьків. Сімейний офіс мільярдера Facebook Chan Zuckerberg Ventures приєднався до раунду фінансування Yoto на суму 18 мільйонів фунтів стерлінгів, серед інших акціонерів якого є сер Пол Маккартні, яка розробляє Yoto Player.

Представник Yoto сказав, що близько 11 мільйонів доларів США (8,6 мільйонів фунтів стерлінгів) свіжих грошей надійшло від фонду засновника Facebook та інших нових інвесторів, а додаткове фінансування надійшло від існуючих акціонерів на додаток до вторинних продажів акцій. Угода оцінює Йото в 182 мільйони доларів.

Музичні динаміки Yoto оснащені картками, які діти можуть вставляти в гаджет, щоб слухати аудіоверсії популярних дитячих книжок, таких як романи Джулії Дональдсон, Роальда Дала та Енід Блайтон, а також історії з дитячих франшиз, таких як Paw Patrol.

Програвач, який коштує 90 фунтів стерлінгів, не має екрану і каже, що він дозволяє дітям «безпечно контролювати прослуховування» без «ні мікрофонів, ні камер, ні реклами».

Компанія, заснована в 2015 році Беном Друрі та Філіпом Денкером, каже, що її прості у використанні музичні програвачі можуть дозволити дітям віком від трьох років самі вибирати, що вони хочуть слухати, «більше не доводячи до рук свій смартфон або хвилюючись про нав’язливість». оголошення».

Пан Друрі раніше казав, що заснував компанію через «гострі занепокоєння щодо наслідків надмірного часу перед екраном для маленьких дітей», і на створення пристрою його надихнули принципи школи Монтессорі. Згідно з останніми даними Yoto, у 2022 році продажі склали 27,7 млн ​​фунтів стерлінгів.

Наприкінці минулого року Chan Zuckerberg Ventures тихо підтримала Yoto, отримавши приблизно 10% акцій у бізнесі. Керуючий партнер фонду Вів’єн Ву приєднався до його правління.

Фонд є частиною Ініціативи Чана Цукерберга, благодійної організації, заснованої подружжям, які пообіцяли віддати 99% своїх акцій Facebook протягом свого життя.

Статки пана Цукерберга, згідно з даними Bloomberg, становлять 179 мільярдів доларів, що робить його четвертою найбагатшою людиною у світі, і майже повністю залежить від його акцій Meta, материнської компанії Facebook.

Ця угода відбувається на тлі зростаючої тривоги батьків щодо часу, який діти проводять перед екраном і використання соціальних мереж. Дані медіарегулятора Ofcom показують, що майже чверть дітей віком до семи років мають власний смартфон.

Дані також показали, що близько половини дітей віком до 13 років користуються певною формою соціальних мереж, попри те, що їм номінально заборонено мати облікові записи в більшості додатків.

Занепокоєння щодо часу, який діти проводять перед екраном, призвело до вимог низових організацій, таких як кампанія Smartphone Free Childhood, обмежити доступ до телефонів для дітей віком до 16 років.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны