На Вінниччині державі повернули землі оборони вартістю ₴28 мільйонів
На Вінниччині державі повернули землі оборони вартістю ₴28 мільйонів

На Вінниччині державі повернули землі оборони вартістю ₴28 мільйонів

На Вінниччині за рішенням суду з незаконної приватизації у розпорядження держави повернули землі оборони вартістю 28 млн грн.

Про це повідомила пресслужба Вінницької обласної прокуратури, передає Укрінформ.

«Рішенням Тиврівського районного суду Вінницької області задоволено позов Тульчинської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Вінницької обласної військової адміністрації, Квартирно-експлуатаційного відділу міста Вінниця Міністерства оборони України до громадянки про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою шляхом її повернення у власність держави», - зазначається у повідомленні.

Йдеться про ділянку площею 3 га вартістю 28 млн грн з числа земель оборони у Шпиківській територіальній громаді, яка перебувала в користуванні Квартирно-експлуатаційного відділу м. Вінниці МОУ.

У 2007 році розпорядженням райдержадміністрації, без погодження з Міноборони, ділянку було передано в приватну власність для сільгоспвиробництва.

Оскільки землі оборони можуть перебувати лише у державній власності, прокуратура у судовому порядку відновлює законність землекористування.

Після набуття рішенням законної сили вживатимуться заходи щодо його реального виконання.

Як повідомлялось, на Вінниччині за рішенням суду державі повернули 1,33 га земель прикордоння у межах Ямпільської міської громади.

Теги по теме
Суд Земля
Источник материала
Поделиться сюжетом