Нове дослідження: напій, який корисний для серця
Нове дослідження: напій, який корисний для серця

Нове дослідження: напій, який корисний для серця

Дослідження, представлене на Британському науковому фестивалі та опубліковане в журналі Clinical Nutrition, показує, що жодна кількість алкоголю не вважається корисною для здоров'я. Дослідники набрали понад 440 000 дорослих і попросили їх відстежувати свої звички щодо вживання алкоголю, включаючи пиво, сидр, вино та міцні алкогольні напої, протягом приблизно семи років. Автори перевіряли звіти про стан здоров'я добровольців протягом усього дослідження.

І ось що вони виявили: вживання навіть обмеженої кількості пива, сидру та міцних алкогольних напоїв було пов'язане з підвищеним ризиком серцево-судинних хвороб, ішемічної хвороби серця, цереброваскулярних захворювань (таких як інсульт), раку та загальної смертності. Єдиною користю для здоров'я було вживання червоного і білого вина, яке, як було доведено, знижує ризик ішемічної хвороби серця, пише видання eatthis.com.

Однак провідний автор дослідження Рудольф Шутте, доктор філософії, додає, що такі ж переваги були помічені і серед тих, хто вживав безалкогольні вина. Це свідчить про те, що багатий на антиоксиданти виноград у вині знижує ризик утворення бляшок в артеріях. Насправді, випивати безалкогольне вино, ймовірно, краще для загального здоров'я.

"Наші результати показують, що навіть низький рівень споживання алкоголю може бути шкідливим для нашого здоров'я", – сказав він у своїй заяві.

"Виноград містить велику кількість корисних для серця сполук і поживних речовин, включаючи поліфеноли та мінерал калій. Дослідження показують, що споживання винограду підтримує здоров'я серця як у чоловіків, так і у жінок", – говорить Френсіс Ларджман-Рот, експерт з харчування.

Дослідження 2015 року, опубліковане в Journal of Science of Food and Agriculture, показало, що виноград має численні кардіопротекторні переваги, включаючи зменшення окислення ЛПНЩ (поганого холестерину) і зниження окислювального стресу (дисбаланс між антиоксидантами і виробництвом вільних радикалів), а також ймовірність зменшення запалення і зниження кров'яного тиску.

Експерти зазначають, що ще один бонус від випитого келиха вина без алкоголю буде показаний на вагах. Адже безалкогольне вино менш калорійне, ніж звичайне.

Раніше OBOZ.UA опублікувавсписок продуктів, які покращують роботу мозку.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом