Окупанти готують посібник для шкіл з «історії Новоросії»
Окупанти готують посібник для шкіл з «історії Новоросії»

Окупанти готують посібник для шкіл з «історії Новоросії»

Водночас російські вчителі з тимчасово захоплених регіонів проходять навчання, аби надалі читати курс студентам та учням старших класів “Основи російської державності” – пропагандистські лекції з антизахідною риторикою, в яких заперечується існування України.

Росіяни планують випустити для шкіл на тимчасово окупованих територіях посібник з “історії Новоросії: від давніх-давен до наших днів”. В ньому, за інформацією Центру національного спротиву, ворожа пропаганда доводитиме "існування якоїсь окремої російської цивілізації і її права на захоплені землі. В традиціях нацистів існування інших народів буде відкидатись".

Таким чином, зазначають у Центрі, "росіяни продовжують переписувати історію й створювати паралельну реальність, аби промивати мізки населенню тимчасово окупованих територій".

Водночас, йдеться у повідомленні ЦНС, російські вчителі з тимчасово захоплених регіонів проходять навчання, "аби надалі читати курс студентам фейкових внз та учням старших класів  “основи російської державності” – пропагандистські лекції з антизахідною риторикою, в якому заперечується існування України".

Центр національного спротиву закликав повідомляти про “педагогів”, які займаються промиванням мізків українських дітей. "Також зауважимо, що автори підручників стануть воєнними злочинцями й понесуть відповідальність", - додають у Силах Спецоперацій.

Фото: колаж з сайтуу ЦНС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом