Пам'яті добровольця, старшого солдата Богдана Мельника
Пам'яті добровольця, старшого солдата Богдана Мельника

Пам'яті добровольця, старшого солдата Богдана Мельника

В пам'ять про чоловіка дружина купила 10 дронів військовому підрозділу, в якому він воював

Доброволець Богдан Мельник загинув 17 листопада 2023 року під час виконання бойового завдання в населеному пункті Кринки на Херсонщині. Поховали старшого солдата на Алеї Слави у рідному Хмельницькому. 

Богдан народився 16 березня 1992 року у Хмельницькому. Тут навчався у загальноосвітній школі №14, здобув спеціальність електромеханіка у політехнічному коледжі. Працював на державному підприємстві “Новатор”, а згодом пішов у бригаду з ремонту доріг. Захоплювався футболом, виступав за футзальну команду підприємства на чемпіонаті міста, був призером змагань. Чоловік мав багато спортивних відзнак.

У спогадах про Богдана рідні та близькі кажуть, що він був прикладом порядного сім'янина. Настільки любив дітей, що навіть на сході, в перервах між боями, намагався допомагати тамтешнім багатодітним родинам.

- У перший же день повномасштабної війни він був сам не свій. Зібрався і пішов у нашу Хмельницьку тероборону. А потім сказав, що їде туди — на передову. Я його дуже просила не робити цього, бо ж вдома двоє маленьких дітей, нещодавно ж синочок народився. Але він відповів: “Хто ж, як не я, має захищати вас. Прийде весна, я повернусь і заживемо спокійно, - ділиться спогадами дружина бійця Ольга.

Після батальйону територіальної оборони старший солдат Мельник потрапив на Херсонський напрямок. Звідти, як каже Ольга, телефонував, заспокоював, розповідав, як там живуть люди, постійно просив збирати і передавати допомогу для місцевих дітей. А за місяць до загибелі, коли перебував вдома на лікуванні, ніби відчував біду, постійно обіймав дітей і повторював дружині, щоби берегла їх.

У день загибелі, 17 листопада, надіслав старшій доньці Вікторії повідомлення: “Доню, бережи Захарчика і маму”, потім подзвонив коханій, що йде на завдання. А через добу родина отримала чорну звістку. Ольга не вірила до останнього, все сподівалась, що хоч би полон чи поранений, аби живий...

23 листопада 2023 року в день поховання Богдана Мельника віддати шану прийшли десятки друзів, близьких, побратимів. Знайома родини загиблого Таїса Солтисюк пригадує, як під час останньої зустрічі з Богданом запитала його, чи надовго війна. Він відповів: "Тьотя Тая, ми будемо стояти до останнього, щоб цю нечисть вигнати з нашої країни, з нашої землі".

Інший знайомий родини Андрій Андрійчук згадує:

- Богдан був прикладом тата і чоловіка. Вони з дружиною із трепетом чекали на народження другої дитинки. Власне, він і пішов воювати заради того, щоби діти жили в незалежній державі, щоби російського кірзяка не було на нашій землі.

У загиблого добровольця, крім дружини і маленьких Вікторії та Захарчика, залишилися мати та брат.

- Донечка рідко говорить про батька, їй це болить. Але коли питають, то каже, що в неї найкращий тато на землі, пишається ним. І всі це знають, він понад усе любив дітей, був зі старшенькою скрізь: ремонтувати машину, грати у футбол, рибалити. На жаль, не встиг натішитися меншим, - каже вдова старшого солдата.

Ольга в пам'ять про чоловіка продала його машину і купила за ті гроші 10 дронів військовому підрозділу, в якому воював Богдан.

- Це не просто помста за чоловіка, який до останнього захищав свою країну і свою сім'ю. Ці дрони можуть врятувати життя його побратимам, - наголошує жінка.

22 травня 2024 року До Дня Героїв рішенням сесії Хмельницької міської ради Богдану Мельнику присвоїли звання “Почесний громадянин Хмельницької територіальної громади”.

Шана Воїну!

Фото надані Ольгою Мельник

Теги по теме
война
Источник материала
Поделиться сюжетом