Пошкоджені пасма: як вирішити проблеми з волоссям
Пошкоджені пасма: як вирішити проблеми з волоссям

Пошкоджені пасма: як вирішити проблеми з волоссям

У кожного з нас бувають моменти, коли волосся не в найкращому стані. Але експерти стверджують, що волосся, про яке ми мріємо, можна перетворити на реальність за допомогою правильного догляду.

Хоча генетика відіграє важливу роль, здоров'я волосся та шкіри залежить не лише від неї. Правильний догляд важливий і включає кілька етапів, зокрема збалансоване харчування. Ми підготували для вас більше інформації про це.

Включіть 45 г білка у свій щоденний раціон

Здорове харчування є вирішальним фактором у зміцненні здоров'я волосся та шкіри голови. Волосся, яке складається з білка, потребує близько 45 грамів цієї поживної речовини на регулярній основі.

Багатими джерелами білка є нежирні молочні продукти, арахіс, мигдаль, нут, кіноа та сочевиця. Дієта з недостатньою кількістю білка може призвести до ламкості волосся, шорсткості та втрати кольору, випадіння та витончення волосся.

Цинк і вітамін А однаково важливі для росту волосся

Недостатнє споживання цинку також може призвести до випадіння волосся. Тому переконайтеся, що ви споживаєте достатню кількість зелених овочів, салатів, горіхів, кеш'ю, мигдалю, пекану та води.

Крім того, клітини нашого організму потребують вітаміну А для росту та живлення. Морква, солодка картопля, гарбуз тощо багаті на бета-каротин, який згодом перетворюється на вітамін А.

Доглядайте за волоссям, особливо коли воно мокре

Експерти рекомендують мити голову не частіше одного разу на день. Ще одна порада - утриматися від використання занадто гарячої або занадто холодної води.

Нарешті, потрібно ретельно доглядати за волоссям, особливо коли воно мокре, оскільки воно більш схильне до ламкості. Також рекомендується використовувати гребінець з широкими зубцями під час розчісування волосся.

Кілька порад щодо правильного догляду за волоссям

На жаль, засоби для догляду за волоссям та укладки погіршують стан шкіри голови. Рекомендується також щодня робити легкий масаж шкіри голови, оскільки він може сприяти росту волосся і регулювати кровообіг.

Також утримайтеся від шампунів, які містять жорсткі інгредієнти, такі як лаурилсульфат натрію (SLS). Стрижіться кожні 10-12 тижнів, щоб уникнути посічених кінчиків.

Раніше OBOZ.UA писав пропереваги кокосового молока для волосся та шкіри.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом