Працівники українського АПК зможуть отримати річну бронь від мобілізації
Працівники українського АПК зможуть отримати річну бронь від мобілізації

Працівники українського АПК зможуть отримати річну бронь від мобілізації

Працівники АПК зможуть отримати річну бронь від мобілізації для забезпечення збору врожаю. Про це 15 червня заявив в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час Black Sea Security Forum, повідомляє Суспільне.

Як уточнив посадовець, задля безпечної діяльності аграріїв урядом України було прийнято декілька рішень щодо мобілізації.

«Перше — це автоматично пролонговані існуючі бронювання на три місяці без необхідності подавання жодного пакета документів. Друге — подальше бронювання буде надаватись на 12 місяців, до цього було 6», - зазначив Т.Висоцький.

Крім того, додав він, загальна норма бронювання становить до 50%, але по певних професіях можна подати клопотання з обґрунтуванням щодо збільшення цієї кількості. Це стосується, наприклад, трактористів, агрономів, ветеринарних лікарів.

«В цьому випадку є можливість бронювати ту кількість працівників, яка критично необхідна, при цьому отримуючи погодження від військових», - зауважив посадовець.

За словами Т.Висоцького, через мобілізацію на певних напрямках вітчизняного АПК кількість працівників зменшилась приблизно до 20%, що суттєво збільшило навантаження на решту. Найбільш потрібні, на його думку, і в агро секторі, і в Збройних Силах - це інженерні професії: трактористи, машиністи, інженери елеваторного обладнання.

Источник материала
Поделиться сюжетом