Прем’єрка Данії висловила особисту підтримку кандидатурі Урсули фон дер Ляєн
Прем’єрка Данії висловила особисту підтримку кандидатурі Урсули фон дер Ляєн

Прем’єрка Данії висловила особисту підтримку кандидатурі Урсули фон дер Ляєн

Рішення щодо призначення ключових керівників євроінституцій прийматимуться всіма лідерами країн ЄС, але Данія вже на цьому етапі вважає, що чинна президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн протягом минулих п’яти років провела величезну та успішну роботу.

Про це сьогодні у Брюсселі перед початком неформальної зустрічі глав держав та урядів країн ЄС, першої після проведення Європейських виборів, заявила прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вважаю, що зараз зарано називати імена, але я хочу висловити мій погляд, та Данську перспективу. Я вважаю, що Урсула зробила велику і дуже добру роботу. Але зараз ми маємо зустрітися з усіма лідерами, і ухвалити швидкі рішення, тому що, з огляду на те, що відбувається у цьому світі, нам необхідно потужне керівництво в Євросоюзі. Я впевнена, що ми знайдемо добре рішення», - зазначила керівниця данського уряду.

Говорячи про поточні виклики, вона нагадала, що континент знаходиться посеред війни, багато викликів постають у таких сферах як міграція та кліматичні зміни. Водночас, Європейський Союз все ще потребує досягнення більшого соціального балансу, а європейці хотіли б бачити Європу у майбутньому сильнішою. З огляду на всі ці виклики, відповідні рішення щодо призначення на ключові посади в ЄС мають прийматися так швидко, як це можливо.

Також Фредеріксен коротко відповіла на запитання журналістів про самопочуття після скоєного на неї нападу. «Я в порядку», - зазначила прем’єр-міністр Данії.

Як повідомляв Укрінформ, тлави держав та урядів країн ЄС сьогодні неформально розглядають кандидатури на посади керівників ключових євроінституцій: Єврокомісії, Європейської ради, Європарламенту та Європейської служби зовнішніх дій.

Фото: Olivier Hoslet/EPA

Теги по теме
Еврокомиссия
Источник материала
Поделиться сюжетом