СБУ затримала агента ФСБ, який готував удари росіян по Нікопольському району
СБУ затримала агента ФСБ, який готував удари росіян по Нікопольському району

СБУ затримала агента ФСБ, який готував удари росіян по Нікопольському району

Служба безпеки України затримала російського агента, який готував нову серію російських ударів по Нікопольському району Дніпропетровської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Серед основних цілей ворога були вогневі позиції артилерії Збройних сил України, яка обороняє узбережжя та річкову акваторію прифронтової громади.

Щоб виявити бойові локації українських військ, росіяни задіяли свого агента – 57-річного жителя місцевого селища.

За завданням російської спецслужби фігурант щодня обходив прибережну територію громади, де намагався виявити пункти базування Сил оборони.

У разі встановлення таких геолокацій він у месенджері звітував до ФСБ РФ, дотримуючись заходів конспірації – видаляв усі повідомлення після кожного сеансу зв’язку.

За наявними даними, загарбники планували атакувати ці локації зі ствольної та реактивної артилерії, яка перебуває на тимчасово захопленій частині Запорізької області.

У такий спосіб росіяни намагалися взяти під вогневий контроль територію біля Каховського водосховища у районі Нікопольської агломерації.

Контррозвідка СБУ завчасно викрила ці плани ворога і затримала агента, коли той проводив дорозвідку поблизу потенційної цілі.

Також СБУ вжила комплексних заходів для убезпечення позицій ЗСУ.

Під час обшуків у затриманого вилучили мобільні телефони, які він використовував для комунікації з ФСБ.

Також у помешканні зрадника виявлена банківська картка, на яку він отримував грошову винагороду від російської спецслужби.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, за матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі засудили агентку ФСБ РФ, яка шпигувала за Силами оборони у Сумській області.

Фото: СБУ

Теги по теме
война Обстрел СБУ
Источник материала
Поделиться сюжетом