Що означає "ламати шапку": мало хто знає справжнє значення вислову
Що означає "ламати шапку": мало хто знає справжнє значення вислову

Що означає "ламати шапку": мало хто знає справжнє значення вислову

Цей вислів в українській мові можна замінити кількома іншими фразеологізмами.

Нерідко можна почути вислів "скакати на задніх лапках". Наприклад, про якусь людину можуть сказати: "Він скаче на задніх лапках перед начальством, тому що хоче отримати підвищення на роботі".

Але не усім відомо, що фразеологізм "скакати на задніх лапках" можна замінити ще кількома іншими висловами, які мають таке ж значення. Про це розповіла автор і ведуча програми "Правильно українською" на "Радіо Трек" Ольга Багній.

"Скаче на задніх лапках – так кажуть про того, хто підлещується. А ще в таких випадках вживають такі фразеологізми: лизати руки або лизати п’яти, гнути коліна або гнути шию, світити в очі й нарешті ламати шапку", – зазначила Багній.

Дивіться відео, що означає "ламати шапку":

Хто така Ольга Багній?

Ольга Багній – автор і ведуча програми "Правильно українською" та ще двох радіопрограм на "Радіо Трек". Веде TikTok-канал про українську мову.

Раніше Ольга Багній розповіла, що означає "його/її ґедзь вкусив". Ми можемо часто чути такий вислів. Але чи знаєте ви, що він означає насправді?

Також раніше Ольга Багній розповіла, чому не можна казати "Яка зараз година?" і "Скільки годин?". Нерідко можна почути неправильні запитання, коли хтось хоче дізнатися, котра зараз година.

Вас також може зацікавити:

Источник материала
Поделиться сюжетом