Що робити, коли отруївся сушами: поради лікаря
Що робити, коли отруївся сушами: поради лікаря

Що робити, коли отруївся сушами: поради лікаря

Споживання однієї з найпопулярніших страв у всьому світі – суш – може призвести до харчового отруєння через сиру рибу та інші інгредієнти. Зокрема, сира риба може містити різні патогени, а саме паразити, бактерії та віруси.

Про це повідомив лікар Кріс Завос. За його словами, паразити, анісакіс, можуть призвести до сильного болю в животі, нудоті та блювоті. Тоді як бактерії, а саме сальмонели, лістерія та парагемолітичний вібріон, викликають діарею, блювоту та лихоманку. Також у сирих або недоварених морепродуктах можуть бут присутні гепатит А та норовірус.

Він зауважив, що люди з ослабленою імунною системою, вагітні жінки, особи похилого віку й маленькі діти повинні уникати сиру чи недоварену рибу через вищий ризик появи важких захворювань харчового походження.

Харчове отруєння через суші

Лікар зауважив, що після отруєння важливо пити багато води, оскільки блювота та діарею можуть призвести до зневоднення. 

"Вживання прозорої рідини невеликими ковтками може допомогти підтримувати рівень гідратації", – сказав він.

Також потрібно відпочивати й уникати твердої їжі протягом декількох годин. Після закінчення блювоти можна поступово вводити мʼякі продукти в раціон, а саме рис, банани, тости. Ця їжа може допомогти стабілізувати травну систему.

Також симптоми нудоти та діареї можуть полегшити безрецептурні засоби. Обовʼязково звернутися до медиків потрібно у випадку, коли симптоми погіршується, є висока температура, кров у калі, ознаки зневоднення. 

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, який напій може викликатиризик розвитку раку шкіри.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом