Слова Путіна безглузді: США різко вказали Росії на її місце
Слова Путіна безглузді: США різко вказали Росії на її місце

Слова Путіна безглузді: США різко вказали Росії на її місце

Звинувачення російського диктатора Володимира Путіна на адресу США та інших країн у крадіжці доходів, отриманих від заморожених активів, є безпідставними. Після початку повномасштабної війни в Україні їх конфіскували, тому Кремль втратив права на ці активи.

Про це на телеканалі ABC заявила міністр фінансів США Еллен Єллен, озвучивши позицію Білого дому. Вона нагадала, що у фінансових установах країн "Великої сімки" та їхніх партнерів розміщені суверенні активи РФ в еквіваленті близько $280 млрд.

Переважна частина активів ($200 млрд) зберігається у міжнародному депозитарії Euroclear у Бельгії. Весь прибуток, який розраховував отримати Кремль, також був заморожений фінустановою. Натомість кошти підуть на погашення кредиту у розмірі $50 млрд, який буде виділено Україні на ліквідацію наслідків повномасштабного російського вторгнення.

"Безглуздо вважати це крадіжкою. Російські активи залишаються у цій установі. Вони були конфісковані. Інвестиції, які були в Росії, дозріли. Російські активи перебувають у готівковій формі, але на дохід, що генерується для установи, Росія не може мати претензії", – пояснила Єллен.

Вона зазначила, що у G7 "ясно дали зрозуміти, що не розморозять ці активи, доки Росія не відшкодує завдані Україні збитки ".

"Ми справді ведемо битву волі з Путіним. Путін чекає на розпад нашої коаліції, що ми припинимо підтримувати Україну ресурсами, необхідними для ведення цієї війни та підтримки її економіки. Але це спосіб показати, що у нас є можливості та бажання продовжувати робити це", – додала американський міністр.

Як уже повідомляв OBOZ.UA, прем'єр Італії Джорджа Мелоні пояснила механізм погашення кредиту, наданого Україні. Позику $50 млрд нададуть Сполучені Штати Америки, Канада, Великобританія і, ймовірно, Японія. ЄС не надаватиме кредит, але братиме участь на рівні визначення гарантійного механізму виплати позики.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом