Справа MH17: РФ виходить із суперечки з Австралією та Нідерландами
Справа MH17: РФ виходить із суперечки з Австралією та Нідерландами

Справа MH17: РФ виходить із суперечки з Австралією та Нідерландами

МЗС РФ заявило про припинення участі Росії у розгляді скарги Австралії та Нідерландів у Раді Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) у зв'язку зі збиттям рейсу MH17 над Україною в липні 2014 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

У заяві російського МЗС стверджується, що Росія не визнає повноваження Ради ICAO у цій справі та правомочність будь-яких рішень, які будуть ухвалені. Москва звинувачує Раду в тому, що вона відмовилася провести своє розслідування причин катастрофи і орієнтується лише на проведене раніше в Нідерландах міжнародне розслідування, яке московська сторона називає "фарсом" та "псевдорозслідуванням".

Внаслідок катастрофи МН17 загинули 298 людей, багато з яких були громадянами Нідерландів та Австралії. Літак летів з Амстердама до Куала-Лумпуру. Суд у Нідерландах вважав доведеним, що літак був збитий з установки "Бук", переданої російськими військовими гібридній окупаційній армії на тимчасово захопленій території українського сходу.

Австралія та Нідерланди у березні 2022 року подали спільну заяву до Міжнародної організації цивільної авіації з вимогою зобов'язати Росію виплатити компенсації родичам загиблих внаслідок катастрофи "Боїнга" "Малайзійських авіаліній" 17 липня 2014 року. Обидві країни вважають Росію відповідальною за катастрофу, оскільки вважають доведеним, що літак був збитий з російського комплексу "Бук" з території, яка знаходилася під контролем керованих Росією незаконних збройних формувань.

Як повідомлялося, 17 листопада 2022 року, окружний суд Гааги заочно засудив до довічного ув'язнення колишніх командирів сепаратистів "ДНР" Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), Сергія Дубинського та Леоніда Харченка. Офіційна Москва тоді ж відмовилася взяти на себе провину за збиття літака, заявляючи, що не довіряє даним міжнародного слідства.

Теги по теме
Россия Нидерланды Австралия MH17
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны