Tatra показала на Eurosatory новое поколение грузовиков Force
Tatra показала на Eurosatory новое поколение грузовиков Force

Tatra показала на Eurosatory новое поколение грузовиков Force

На міжнародній виставці озброєння Eurosator 2024, яка проходить у Парижі з 17 по 21 червня, компанія Tatra Trucks привезла світову прем’єру – армійську модель Force (6х6) третього покоління. Зазначимо, що громадянська версія Force була презентована ще 2023 року.
На машині встановлюються двигуни різних брендів: Tatra, Сummins або Сaterpillar, а також автоматизовані або автоматичні коробки передач. Зазначимо, що в новій моделі Force, на відміну від попередниці, двигун під кабіною може розташовуватися по-різному: попереду або позаду коліс.
В експозиції показано машину Force зі звичайною кабіною, проте незабаром запропонують і броньовану розробку Tatra Defence. Військові Force будуть доступні з колісними формулами 4х4, 6х6, 8х8, а також у багатовісних виконаннях з різною кількістю провідних та керованих мостів.
На відкритому майданчику представлена ​​ще одна новинка від Tatra Trucks – п’ятивісне повнопривідне шасі Tatra Phoenix (10х10). Тут встановлено броньовану кабіну, виготовлену Tatra Defence на основі моделі DAF CF Millitary. За своїм балістичним та протимінним захистом вона одна з найкращих у класі серед вантажівок.
Машина представлена ​​на виставці у вигляді мостоукладача Leguan від компанії KNDS. Довжина моста може становити 14 чи 26 м, а його монтаж або демонтаж займає лише від 4 до 8 хвилин.
У павільйоні компанія Excalibur Army представляє нове САУ Morana на шасі Tatra Trucks 8×8. Тут встановлена ​​155-гармата з довжиною ствола 52 калібру. Вона повністю автоматизована, включаючи заряджання. Завдяки модульній конструкції вежу зі знаряддям можна встановлювати і на інші шасі, причому не тільки колісні, а й гусеничні.
Источник материала
Поделиться сюжетом