Топ-5 найвідвідуваніших столиць Європи у 2024 році
Топ-5 найвідвідуваніших столиць Європи у 2024 році

Топ-5 найвідвідуваніших столиць Європи у 2024 році

Час подорожей настав! Які столиці найбільше подобаються туристам та що варто побачити цьогоріч — розповідаємо далі.

Тут ціна відповідає якості. При цьому місто вважається одним із найдешевших напрямків у Європі. В середньому для комфортного відпочинку необхідно €400 на тиждень.

  • Вежа Торре-де-Белен

Її спорудили на честь легендарної експедиції Васко да Гами. Звідси відкривається чудовий краєвид на річку Тежу. До речі, в будівлі залишилися Кімната Губернатора, Зал Королів та Суду, Каплиця зі склепінням XVI століття. Щоб потрапити на терасу, підійміться на п'ятий поверх.

  • Палац Келуш

Поціновувачам фільмів про Середньовіччя обов’язково варто зʼїздити сюди. Колись тут проживали португальські монархи та придворні вельможі. Навколо резиденції знаходиться розкішний парк, який чудово підійде для прогулянки.

  • Музей карет

"Автопарк" XVII-XIX століть. Тут представлено екіпажі з Португалії, Іспанії, Франції та Італії. Всі вони оздоблені різноманітними скульптурами та фігурами. Залишається лише здогадуватися, кого перевозив цей транспорт.

Амстердам 

Жваве та мальовниче місто. Столиця Нідерландів здобула популярність завдяки розслабленій атмосфері та ліберальним законам. Вона має безліч цікавих атракцій. Але найбільше відома крамничками, де можна легально купити марихуану.

  • Рейксмузей

Скарбниця Нідерландів, яка знайомить гостей з історією країни. Це одна з найвпізнаваніших споруд Амстердаму. Тут зберігаються полотна голландських майстрів Золотого Століття. Для дітей зроблено лялькові будиночки. Хатинки відтворюють архітектуру та атмосферу побуту тих часів.

  • "Пітон"

Міст з'єднує півострів Споренбург і острів Борнео. Побудували переправу у 2001 році. До речі, її вигляд відповідає назві. Ввечері тут неймовірно гарно, оскільки конструкція майорить у світлі вогнів. Якщо хочете зробити креативні та цікаві фото — прямуйте сюди.

  • Парк Кекенгоф

Це місце точно варте уваги. Саме тут знаходиться славнозвісне поле тюльпанів. Найкращий час для поїздки — весна. У цей період територія мерехтить різноманітними кольорами — від ніжно-рожевих до червоних, помаранчевих та фіолетових. Але й улітку тут дуже гарно.

В парку висаджено понад 4.5 мільйонів сортів. Масштаб лише можна уявити, але краще побачити. 

До речі, саме в Амстердамі знімали сцену з відомої кінокартини "Винні зірки".

Прага 

Одне з найкрасивіших міст Європи. Чеська столиця може похизуватися численними вежами та готичними соборами.

  • Страговський монастир

Його побудували для чернечого ордена. На території розміщується велика бібліотека. У ній зберігають понад 2,5 тисячі стародавніх рукописів. Якщо підняти голову вгору, то можна побачити розписи на стелі. До речі, тут є броварня. 

  • Танцюючий будинок

Нестандартна архітектурна споруда знаходиться у центрі міста. В її стилі переважає асиметричність. Насправді це семиповерховий офісний заклад. На даху розташовується французький ресторан, з якого відкривається панорама на околиці. Вночі будівля світиться різними відтінками.

  • Вінарна Чортівка

Найвужча празька вуличка. Її ширина становить всього 70 сантиметрів. Тут навіть влаштували пішохідні світлофори. Якщо з однієї сторони рухається людина, з іншої заходити не можна. Бо розминутися на такій відстані — нереально. 

До речі, тут часто збираються туристи. Тому краще відвідувати локацію з самого ранку.

Варшава 

Столиця Польщі розташовується на річці Вісла. Тут височіють одні з найвищих хмарочосів у країні.

  • Королівський тракт

Раніше сюди частенько їздили польські можновладці, зараз його досліджують туристи. Починається маршрут із замку, який звели у 1618 році. У ньому зберігається чимало відреставрованих картин, виробів зі срібла та бронзи. Закінчується прогулянка колишньою резиденцією Яна III Собеського.

  • Музей польських євреїв

Інтерактивна споруда зі скла, бетону та міді у стилі постмодерн. Тут можна дізнатися історію прибуття купців у XVI столітті та ознайомитися з подіями масових репресій під час Другої світової війни. Експозицію розділили на 8 галерей. Зверніть увагу: у вівторок тут вихідний, а щочетверга вхід вільний.

  • Лазєнковський палац

Резиденція останнього польського короля. Її побудували на штучному острові. Всередині будівля прикрашена картинами Рембрандта та Рубенса. Територія дуже велика, площа займає 76 гектарів.

Щорічно з 19 травня по 29 вересня тут можна потрапити на безкоштовний концерт. Проводять його біля пам'ятника Шопену, де виконують твори композитора.

Мадрид 

Найбільша міська агломерація південної Європи. Славиться своїми виставками та зеленими парками.

  • Музей Прадо

Тут зібрали колекцію з понад 6 тисяч полотен відомих італійських живописців Ботічеллі, Рафаеля, Рубенса та інших. А ще розмістили близько 400 скульптур та ювелірних виробів. Назва будівлі означає "луки" або "галявина для свят". Виставкова зала працює щодня.

  • Кришталевий Палац

Знаходиться у парку Буен-Ретіро. Його побудували з металу і скла. Саме тому здалеку він схожий на великий діамант. Всередині панує справжнє тропічне середовище. Штучне озеро зі сходами та різноманітні рослини занурюють в атмосферу унікальної екосистеми.

  • Королівський ботанічний сад

Ідеальне місце для відпочинку. Тут росте флора зі всієї Іспанії та островів Тихого океану. Кедри, пальми та квіти різних сортів і кольорів — усе це милуватиме око. На виході можна купити живі бутони або насіння.

Світ набагато більший і цікавіший, ніж ми можемо уявити. Час знайомитися з новими місцями. Беріть квитки та їдьте відпочивати!

Раніше OBOZ.UA розповідав про найгарніші столиці Європи.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом