Тримають противника в напрузі навіть у Росії: військовий сказав, як ЗСУ тиснуть на ворога
Тримають противника в напрузі навіть у Росії: військовий сказав, як ЗСУ тиснуть на ворога

Тримають противника в напрузі навіть у Росії: військовий сказав, як ЗСУ тиснуть на ворога

Про це 24 Каналу заявив командир батальйону безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" Юрій Федоренко, зауваживши, що противник уже не почуває себе там в безпеці. Саме тому загарбники вимушені вдаватися до тактик додаткового маскування та обмеженого переміщення.

Як пересуваються окупанти

Росіяни пересуваються на високоманевровій техніці. Мовиться, наприклад, про двоколісні мотоцикли. Також вони застосовують роботизовану техніку.

Це дуже важливо. Сили оборони мусять тримати противника в постійній напрузі, й він має усвідомлювати, що в будь-якому місці в нього може прилетіти,
– наголосив Федоренко.

Саме тому у контексті загальних успіхів та перемог не лише на полі бою важливе ухвалення тактичної ініціативи. Зокрема, на міжнародній політичній арені. На цій хвилі важливо дотиснути рішення, яке дасть Україні можливості бити далекобійною зброєю по категорії цілей, які розташовані глибоко на території Росії.

"Чим більше ми їм "висушимо" тили, тим менша напруга буде на передній лінії боєзіткнення. Де противник втрачає спроможності – ми набуваємо можливостей", – сказав командир батальйону безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес".

Яка тактика Росії

Тактика росіян залишається приблизно однакова на всіх ділянках фронту. Можливості вогневого впливу українських військових тотожні напрямкам. Тому противник призвичаюється до того, як йому потрібно вижити під загальним вогневим впливом, зокрема, БпЛА, артилерії та HIMARS.

"Не лише очі, а й спис втинається в їхні об'єкти військової інфраструктури й військових, техніки, артилерії, інших засобів, які забезпечують функціонування російських окупаційних військ. Ми їх бачимо – ми їх нищимо", – сказав Федоренко.

Втрати ворога

  • Українські захисники дають відсіч противнику та знищують його сили. Загалом від початку повномасштабної війни Росія втратила понад 526 тисяч своїх військових.
  • Станом на 16 червня ЗСУ за минулу добу ліквідували ще 1160 росіян. Також вони знищили 6 російських ББМ, 58 артсистем та 1 РСЗВ.
  • Окрім того, у загарбників поменшало на 56 одиниць автомобільної техніки та автоцистерн, і 3 одиниці спецтехніки. А ще – українські бійці знищили 11 БпЛА оперативно-тактичного рівня та 3 крилаті ракети.
  • Днями військові 68 єгерської бригади імені Олекси Довбуша показали, як знищили бронетанкову штурмову групу окупантів на Покровському напрямку. Під час бою спалили понад 16 одиниць російської техніки. Зокрема, 8 танків.
Теги по теме
Новости Украины Оружие
Источник материала
Поделиться сюжетом