Ukrainian Freedom Orchestra у липні вирушить у третій міжнародний тур
Ukrainian Freedom Orchestra у липні вирушить у третій міжнародний тур

Ukrainian Freedom Orchestra у липні вирушить у третій міжнародний тур

Ukrainian Freedom Orchestra ("Український оркестр свободи") під керівництвом канадсько-української диригентки Кері-Лінн Вілсон наступного місяця вирушить у третій міжнародний тур, який триватиме з 12 липня до 4 серпня.

Про це повідомляє пресслужба Державного агентства з питань мистецтв та мистецької освіти, передає Укрінформ.

Як зазначається, тур відбудеться під патронатом першої леді Олени Зеленської. Він матиме назву Beethoven Ninth Freedom Tour 2024, оскільки основою концертної програми стане Дев’ята симфонія Бетховена.

"Музиканти із Києва, Львова, Харкова, Одеси та інших міст України, а також українські учасники відомих європейських колективів, що увійшли до складу цього оркестру, протягом вказаного періоду мають зіграти вісім концертів", - йдеться у повідомленні.

Розпочнеться тур у знаменитій музичній церкві Сент-Есташ у Парижі напередодні Олімпійських ігор у Франції 2024 року. Потім відбудуться концерти в Польській національній опері у Варшаві, соборі Святого Павла в Лондоні, соборі Святого Івана Богослова в Нью-Йорку та Центрі Кеннеді у Вашингтоні, округ Колумбія.

Також відбудеться спеціальний концерт на верфі в Гданській затоці у Польщі, де зародився рух «Солідарність», під почесним патронатом колишнього президента РП, засновника «Солідарності» та лауреата Нобелівської премії миру Леха Валенси.

Солістами туру будуть Ольга Безсмертна (сопрано), Наталія Кухар (мецо-сопрано), Валентин Дитюк (тенор) та Андрій Кимач (бас-баритон). До оркестру приєднаються місцеві хори, пов’язані з українською спільнотою. Зокрема, у соборі Святого Павла в Лондоні буде присутній хор «Пісні для України» Королівського оперного театру, який складається з українських біженців та членів української діаспори, постраждалих від війни, а також учасників Королівського оперного хору.

У межах туру Ukrainian Freedom Orchestra також започаткує ініціативу у співпраці з Балтійським оперним фестивалем, щоб представити дві вистави «Турандот» Пуччіні, якими диригуватиме Кері-Лінн Вілсон у Лісовій опері в Сопоті.

Ukrainian Freedom Orchestra - ансамбль, створений у 2022 році завдяки ініціативі Метрополітен-опера в Нью-Йорку та Великого театру у Варшаві. До складу оркестру входять українські музиканти, які є учасниками європейських оркестрів, та інструменталісти, які грають в українських колективах.

Фото: The Metropolitan Opera

Теги по теме
Украина музыка
Источник материала
Поделиться сюжетом