Українські військові вперше захопили російський «танк-черепаху»
Українські військові вперше захопили російський «танк-черепаху»

Українські військові вперше захопили російський «танк-черепаху»

На Краматорському напрямку в районі Кліщіївки воїни 22-ї окремої механізованої бригади затрофеїли російський "танк-черепаху", а також взяли у полон його екіпаж.

Про це повідомляє ОСУВ "Хортиця" у своєму ТГ-каналі, передає Укрінформ.

"Завдяки підрозділу безпілотних систем було виявлено ворожий танк в районі села Кліщіївка. Застосувавши БпАК по танку були здійснені скиди. Уражений танк та дезорієнтований екіпаж противника, намагаючись втекти, втратив будь-яку можливість віднайти вірний напрямок для повернення до своїх позицій. Завдяки артилерії бригади, танк було зупинено на одному з рубежів, і вже піхотинці з механізованого батальйону взяли в полон екіпаж разом з танком. Під час перемовин з екіпажем, механік-водій заховався всередині разом з гранатою і намагався підірвати танк. Але наші піхотинці знайшли вагомі аргументи для переконання, що краще жити, ніж вмерти", - йдеться у повідомленні.

В ОСУВ "Хортиця" наголосили, що це – перший випадок захоплення такого танку.

Як повідомлялось, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 17 червня 2024 року становлять близько 527 тисяч 390 осіб, з них 1080 осіб - за минулу добу. Сили оборони України знищили 7960 російських танків.

Теги по теме
Россия война Вооруженные силы Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом