В Китаї запущено нову лінію з виробництва електротехнічної сталі
В Китаї запущено нову лінію з виробництва електротехнічної сталі

В Китаї запущено нову лінію з виробництва електротехнічної сталі

Китайська компанія Baoshan Iron & Steel Co (Baosteel), що входить до найбільшої у світі металургійної групи Baowu, повідомила про введення в експлуатацію нової лінії з виробництва холоднокатаної орієнтованої (динамної) сталі на своєму головному меткомбінаті в Шанхаї.
Реалізація проекту, що є другою чергою розширення потужностей з випуску даної продукції, стартувала наприкінці грудня 2022 р. Продуктивність нової лінії становить 160 тис. т на рік. При цьому вона видаватиме, в основному, особливо тонку продукцію завтовшки до 0,2 мм.

Як заявляє Baosteel, під час реалізації проекту відбулося запровадження низки технічних інновацій. Зокрема, за її даними, на лінії встановлені найшвидші та енергоефективні випалювальні печі у світі з рециклінгом водню.

Із запуском нової лінії її сукупні потужності із випуску динамічної сталі досягли 1,16 млн. т на рік. У цьому частка продукції товщиною трохи більше 0,27% тепер становить її сортаменті близько 75%. Така сталь застосовується, зокрема, в електромобілях та альтернативній енергетиці.

Надалі компанія планує розпочати реалізацію наступного етапу — ще однієї спеціалізованої лінії з виробництва особливо тонкої динамічної сталі потужністю до 220 тис. т на рік.

Источник материала
Поделиться сюжетом