В Резерв+ вже у вівторок має зʼявитися QR-код: навіщо він потрібен
В Резерв+ вже у вівторок має зʼявитися QR-код: навіщо він потрібен

В Резерв+ вже у вівторок має зʼявитися QR-код: навіщо він потрібен

З 18 червня у застосунку Резерв+ має з'явитися QR-код. Принаймні так казали представники Міноборони наприкінці травня - в середині червня. Однак напередодні очікуваного запуску функції офіційного анонсу наразі не було.

QR-код необхідний для того, щоб його могли сканувати працівники ТЦК чи поліцейські. Вони перевірятимуть статус громадянина як військовозобовʼязаного, призовника чи резервіста. Про це у понеділок, 17 червня, нагадує "Судово-юридична газета".

Так, наприкінці травня заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку Катерина Черногоренко в ефірі телемарфону анонсувала, що у червні в додатку Резерв+ з'явиться QR-код. Він дозволить використовувати електронні дані як військовий обліковий документ. Таким чином електронна версія має замінити паперові документи.

"18 червня у Резерв+ з’явиться QR-код - це остаточно прирівняє інформацію з Оберіг до електронного військового облікового документа. Ми можемо зчитувати цей QR-код і отримувати всю потрібну інформацію", - повідомила Черногоренко.

У свою чергу речник Міноборони Дмитро Лазуткін під час телемарафону 9 червня заявив, що "електронний документ можна буде всюди показувати, і він буде рівнозначний паперовому". Також він додав, що "з 18 червня не тільки QR-код з'явиться, а ще й додаткова опція". За словами Лазуткіна, функція дозволить оновити свої дані і військовослужбовцям.

Источник материала
Поделиться сюжетом