Визначилися переможці Всеукраїнських шкільних змагань «Пліч-о-пліч»
Визначилися переможці Всеукраїнських шкільних змагань «Пліч-о-пліч»

Визначилися переможці Всеукраїнських шкільних змагань «Пліч-о-пліч»

Визначилися переможці проєкту “Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги” сезону 2023/2024.

Про це в Телеграмі повідомив заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба, передає Укрінформ.

“Пліч-о-пліч” – це не лише про спорт, хоча, безумовно, саме він тут є головним. Ці змагання – про саморозвиток, про здатність долати перешкоди, про лідерські якості і, що особливо важливо, про єдність та вміння працювати командою. Вони – про українську філософію. Пліч-о-пліч ми б’ємося з ворогом, пліч-о-пліч відбудовуємо міста та села, пліч-о-пліч долаємо шлях до європейського майбутнього. Сьогодні вся країна є великою командою, яка бореться заради перемоги", - зазначив Кулеба.

Найкращою у волейболі серед дівчат стала команда Голосківського ліцею (Меджибізька громада, Хмельниччина), серед юнаків – учні Бершадського ліцею (Вінниччина).

Баскетбольну лігу і серед дівчат, і хлопців виграли спортсмени Дніпровської СЗШ 15.

Чемпіонами зі спортивного орієнтування стали школярізі спеціалізованої школи 14 ім. Сергія Грушевського (Київ), з черліденгу – дівчата з львівського ліцею ім. Івана Пулюя, з футзалу – хлопці зі Щасливського ліцею, Пристолична громада на Київщині.

Переможні команди у серпні вирушать до літнього оздоровчого табору “Пліч-о-пліч”.

Визначилися переможці Всеукраїнських шкільних змагань «Пліч-о-пліч» / Фото: Тарасов Володимир. Укрінформ

Як повідомлялося, «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» - це змагання серед учнів України під гаслом «Разом переможемо».

Команди брали участь у 5 етапах змагань на різних рівнях: шкільному територіальному, районному, обласному та всеукраїнському.

Змагання "Пліч-о-пліч" проводять щороку з вересня до червня. У сезоні 2023/2024 Всеукраїнські шкільні ліги тривали з грудня 2023 до червня 2024 року за п'яти видів спорту: баскетбол, волейбол, футзал, спортивне орієнтування та черліденг.

Теги по теме
Спорт Школа
Источник материала
Поделиться сюжетом