З початку війни РФ вбила 12 тисяч українців, з них – понад 500 дітей
З початку війни РФ вбила 12 тисяч українців, з них – понад 500 дітей

З початку війни РФ вбила 12 тисяч українців, з них – понад 500 дітей

На полях саміту миру у Швейцарії генеральний прокурор Андрій Костін оприлюднив дані щодо злочинів, які вчиняють росіяни в Україні. За його словами, за час війни окупанти вбили понад 12 тисяч цивільних, у тому числі – 551 дитину. Про це повідомляється на сайті голови держави.

Під час дискусійної панелі "Гуманітарний вимір. Звільнення полонених та депортованих осіб" Костін уточнив, що українські правоохоронці вже задокументували близько 130 тисяч випадків воєнних злочинів, скоєних росіянами. З них – 301 випадок сексуального насильства.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець додав, що українські військовополонені систематично піддаються тортурам з боку росіян. За його словами, вже офіційно підтверджено 14 тисяч таких випадків.

  • 14 червня відбулося прощання з військовослужбовцем та стилісткою Шурою Рязанцевою. Поховали військовослужбовця на Берковецькому цвинтарі у Києві, на Алеї Героїв. Рязанцева померла від серцевої недостатності у лікарні Житомира за день до переведення до іншого підрозділу.
  • 5 червня, внаслідок обстрілів армії РФ у Донецькій області загинули четверо мирних жителів. Люди загинули у Північному, Берестці, Бажаному та Прогресі. Ще 14 цивільних в області отримали поранення. Загалом з початку повномасштабного вторгнення Росії в Донецькій області загинув 1991 року мирний житель. Ще 4991 цивільний був травмований. Це без урахування Маріуполя та Волновахи.
  • 26 травня в Одесі прощалися з маленькою Златою, якій було 4,5 роки, коли її вбила російська ракета. Майже місяць за життя дівчинки боролися медики. Вона перебувала в комі і померла, не приходячи до тями.
Источник материала
Поделиться сюжетом