Зовсім не боляче! Змінено процедуру перевірки водіїв на сп’яніння
Зовсім не боляче! Змінено процедуру перевірки водіїв на сп’яніння

Зовсім не боляче! Змінено процедуру перевірки водіїв на сп’яніння

Кабінет Міністрів України вніс зміни до порядку проведення огляду водіїв транспортних засобів з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

  TELEGRAM-канал ПІДПИШИСЬ

Відповідне рішення за поданням Міністерства внутрішніх справ України ухвалене на засіданні Уряду 13 червня, повідомляють пресслужба МВС та Урядовий портал.

Зміни передбачають можливість використання під час проведення відповідного огляду в закладі охорони здоров’я експрес-тестів на вміст наркотичного засобу або психотропної речовини в організмі особи. Це дозволяє заощадити правоохоронцям та водію декілька годин часу.

При позитивному результаті тесту обов’язковим є підтвердження наявності наркотичних засобів або психотропних речовин лабораторним дослідженням. Наголошується, що реалізація даного акту не потребуватиме додаткових витрат з державного та місцевого бюджетів України.

Нагадаємо, що статтею 130 (Керування транспортним засобом особою в стані сп’яніння або відмова від проходження огляду на стан сп’яніння) КУпАП передбачено штраф у 17 000 гривень із позбавленням права керування на 1 рік.

Теги по теме
полиция МВД Закон
Источник материала
Поделиться сюжетом