Boeing на тлі проблем з якістю не може знайти охочих на посаду гендиректора
Boeing на тлі проблем з якістю не може знайти охочих на посаду гендиректора

Boeing на тлі проблем з якістю не може знайти охочих на посаду гендиректора

Кілька кандидатів відмовилися від пропозиції очолити американську корпорацію Boeing. Про це із посиланням на джерела пише The Wall Street Journal. 

Генеральний директор Boeing Девід Келхун заявив у березні, що піде у відставку до кінця року. Голова ради директорів компанії Ларрі Келлнер, якого багато хто вважав наступником Келхуна, відхилив пропозицію Boeing обійняти посаду гендиректора.

Інші потенційні кандидати – операційна директорка Boeing Стефані Поуп та глава Spirit AeroSystems Пет Шанахан "постали перед труднощами на шляху до керівної посади", а один із власних директорів компанії, ветеран аерокосмічної галузі Девід Гітлін, також відмовився від пропозиції, зазначає видання.

Келхун у вівторок, 18 червня, має дати свідчення перед комісією Сенату США, оскільки Вашингтон посилює розслідування заходів безпеки виробника після надзвичайної ситуації у повітрі на одному з літаків 737 Max 9 у січні цього року. В березні стало відомо, що Boeing провалив 33 з 89 перевірок якості, проведених після цього інциденту.

Джерела видання стверджують, що кадрова криза супроводжується дискусіями щодо того, чи має наступний голова компанії базуватися поруч із виробничими заводами Boeing у районі Сіетла, які виробляють 737 та інші літаки.

Boeing переніс свою штаб-квартиру в Чикаго в 2001 році, а в 2022-му компанія оголосила про плани перемістити головні офіси в Арлінгтон, штат Вірджинія. Компанія має завод у Південній Кароліні, який виробляє 787 моделі.

Пошуком потенційного керівника займається рекрутингова та консультаційна фірма Russell Reynolds та нещодавно призначений голова ради директорів Boeing Стівен Молленкопф.

Серед обговорюваних сценаріїв – вступ Молленкопфа на посаду генерального директора на перехідний період, особливо якщо компанія прагне до того, щоб на зміну прийшов внутрішній кандидат, такий як Поуп, кажуть джерела.

Наступнику Келхуна, пише WSJ, доведеться вирішувати також проблеми з якістю, які призвели до масових затримок виробництва та викликали гнів клієнтів авіакомпаній, федеральних регулювальних органів та інвесторів.

Минулого тижня стало відомо, що Boeing розслідує чергову проблему якості своїх літаків. Виявилося, що сотні кріплень були неправильно встановлені на фюзеляжах деяких недоставлених реактивних літаків 787 Dreamliner.

Проблема пов’язана з неправильним "затягуванням" на заводі Boeing понад 900 кріпильних елементів на літак. Безпосередніх побоювань щодо безпеки польотів начебто немає, але Boeing працює над тим, щоб зрозуміти, що спричинило проблему і як її вирішити.

Компанії Boeing вперше загрожує сміттєвий кредитний рейтинг, писало раніше видання Financial Times. Через слабкий продаж літаків, незрозумілі економічні перспективи й тривалий період, протягом якого борги компанії перевищують її прибуток, всі основні кредитні агентства світу встановили для Boeing негативний прогноз за рейтингом.

Источник материала
Поделиться сюжетом