Головний хірург США Вівек Х. Мурті закликає до попереджувальних етикеток у соціальних мережах
Головний хірург США Вівек Х. Мурті закликає до попереджувальних етикеток у соціальних мережах

Головний хірург США Вівек Х. Мурті закликає до попереджувальних етикеток у соціальних мережах

Головний хірург США Вівек Х. Мурті в понеділок закликав розміщувати в соціальних мережах попереджувальні написи щодо куріння, щоб попередити користувачів про те, що платформи можуть завдати шкоди психічному здоров’ю дітей, посиливши свої застереження щодо наслідків таких онлайн-сервісів, як Facebook, Instagram і TikTok.

Мерті закликав Конгрес прийняти законодавство, яке вимагає, щоб соціальні медіа-платформи включали попередження головного лікаря про «регулярне нагадування батькам і підліткам про те, що соціальні медіа не були доведені безпечними», в есе New York Times .

Заклик головного лікаря до дії прозвучав у той момент, коли регуляторні та законодавчі органи все частіше вивчають зв’язки між використанням соціальних медіа та психічним здоров’ям дітей, викликаючи хвилю пропозицій щодо розширення захисту дітей в Інтернеті. Законодавці порівняли вплив Big Tech на дітей із впливом Big Tobacco та закликали до швидких дій для протидії тому, що вони називають рушійною силою кризи психічного здоров’я молоді.

Він навів докази того, що підлітки, які проводять багато часу в соціальних мережах, мають більший ризик зазнати тривоги та депресії, і що багато молодих людей кажуть, що платформи погіршили імідж їхнього тіла. Мерті сказав, що попереджувальні етикетки, як на тютюнових та алкогольних виробах, змінюють поведінку людей.

Проте, незважаючи на обурення обох партій, у науковому співтоваристві все ще тривають дискусії щодо того, наскільки використання соціальних мереж може спричиняти проблеми з психічним здоров’ям дітей і підлітків. Дослідники та державні чиновники наполягали на збільшенні федерального фінансування для вивчення цієї теми та критикували технологічні компанії за те, що вони не оприлюднили більше внутрішніх даних з цього питання.

Источник материала
Поделиться сюжетом