Як лате змінює тіло: побічні ефекти від щоденного вживання кави
Як лате змінює тіло: побічні ефекти від щоденного вживання кави

Як лате змінює тіло: побічні ефекти від щоденного вживання кави

Кава — це більше, ніж просто бадьорий та зігрівальний напій. Звичка вживання кави набула майже сакрального значення, що робить цей напій одним з найпопулярніших у світі.

Хоча кава містить кофеїн, який допомагає підвищити бадьорість, що поліпшує когнітивні функції та пам'ять, важливо контролювати його споживання, оскільки великі дози кофеїну можуть призвести до нездорових наслідків, таких як безсоння та нервозність. Чого слід очікувати від щоденного вживання лате та як цей напій може вплинути на організм, розповіли в Eat This, Not That!

Проблеми із травленням

Біль у шлунку, здуття та нудоту можуть бути симптомами, що свідчать про зловживання кавовими напоями та про непереносність лактози. Якщо у вас є ця проблема, розгляньте можливість заміни молока на рослинні альтернативи, наприклад, вівсяне молоко або мигальне молоко.

Поява прищів та висипань

Появу прищів та вугрів цілком може спровокувати наявність у каві молока та цукру, що згідно з численними спостереженнями здатні провокувати естетичні проблеми шкіри. Розгляньте можливість заміни молока на рослинні альтернативи та зменшення цукру у вашій дієті для поліпшення стану шкіри.

  • Можете відчувати стрес

Хоча кава є незамінним напоєм, який допомагає збадьоритись, занадто велика кількість кофеїну може негативно вплинути на організм. Після вживання кофеїну мозок активно виділяє гормони стресу, такі як адреналін, норадреналін, кортизол і глюкокортикоїди, що не лише забезпечують енергію і бадьорість, але й провокують відчуття тривоги та стресу.

Отримуєте забагато жиру

Незбиране молоко, яке ви додаєте до кави, містить високу концентрацію жиру. Наприклад, маленький лате містить близько 10,6 грама жиру, а великий - до 17,9 грама, що значно перевищує рекомендовану денну норму споживання жиру для жінок.

Сповільнена втрата ваги

Жир та цукор, які містяться у вашому ранковому лате, можуть суттєво ускладнювати процес схуднення. Залежно від місця, де ви купуєте свій напій, це може вносити кілька сотень калорій щодня до вашого раціону, а тому слід обмежити його споживання, особливо тим, хто прагне скинути зайві кілограми.

РанішеOBOZ.UA розповів, чому не слід пити гарбузовий лате, якщо у вас непереносність лактози.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом