Іван Ус розповів, як Індія дурить росію з нафтою: «Це окрема історія»
Іван Ус розповів, як Індія дурить росію з нафтою: «Це окрема історія»

Іван Ус розповів, як Індія дурить росію з нафтою: «Це окрема історія»

Про це він розповів у програмі «Особистість з Сергієм Дойком».

«Багато хто каже, ой, росії ж так допомагають багато країн, та же Індія. А ви бачили, як Індія розраховується з росією? Це окрема історія. На сьогодні за тією інформацією, що є в засобах масової інформації, Індія купила в росії дуже багато нафти, це не секрет. Але вони ж платять не в доларах і не в євро, вони платять в рупіях», - зазначає Іван Ус.

Як він пояснює, рупії - це не вільно конвертована валюта, тому вони знаходяться на рахунках російських компаній, відкритих в індійських банках. Уже зараз, повідомляє експерт, кажуть, що ці рупії могли би бути тотожними 39 млрд доларів. Тобто, констатує він, виходить так, що у росії в Індії лежить рупій на 39 млрд доларів США, які вона не може ніяк використати, а угода дозволяє за них або купувати товари в Індії, або інвестувати в індійську економіку. Тому, пояснює гість програми, Захід і не тисне особливо на Індію у цьому плані.

«росія з цього нічого не має, росія нічого не може купити, а Україна отримує. Ми заробляємо з того, що ви нам платите, і ви даєте це Україні, Україна отримає паливо для танків», - підсумовує Іван Ус.

Источник материала
Поделиться сюжетом