Як перестати їсти шкідливу їжу: поради щодо здорового харчування
Як перестати їсти шкідливу їжу: поради щодо здорового харчування

Як перестати їсти шкідливу їжу: поради щодо здорового харчування

Якщо ви прагнете змінити свій спосіб харчування на користь здорового, замініть баночки з цукерками та печивом на кухонному столі мискою зі свіжими фруктами.

Банани, груші, яблука та апельсини добре підходять як солодкі закуски, тому їх слід тримати в полі зору. Крім того, запасіть свій холодильник вимитими й нарізаними овочами (згадайте: морква, огірки, перець і цукровий горошок) і хумусом для швидкої та корисної закуски. Таким чином вони легше доступні, і у вас не буде виправдань, щоб схопити пакетик чіпсів, радить Eat This Not That.

Їжте побільше яєць

У дослідженні, в якому брала участь 21 особа, в журналі Nutrition Research половину учасників годували сніданком бубликами, а інша половина їла яйця. Група, яка вживала яйця, мала більш низьку реакцію на гормон голоду грелін і відчувала менше голоду через три години. Вони також спожили менше калорій протягом наступних 24 годин.

Перевірте склад продукту

У той час як на харчовій етикетці вказано, скільки калорій і грамів жиру та цукру містить їжа, список інгредієнтів скаже вам, що саме в ній міститься. Запитайте себе: чи є в ньому оброблені олії? Яке джерело вмісту цукру? Є харчові добавки? Чи можу я вимовити інгредієнти?

Відмовтеся від джемів та варення

В одній столовій ложці варення легко міститься близько 10 грамів цукру. Зверху на бутерброди з арахісовим маслом покладіть свіжі шматочки фруктів, як-от шматочки банана чи полуниці, щоб наповнити їх природною солодкістю. Ця тактика допоможе запобігти коливанням рівня цукру в крові, які можуть спричинити стрибки інсуліну та посилити відчуття голоду.

Пийте замість того, щоб їсти

Вживання більшої частини щоденних калорій пізно ввечері може порушити ваш сон, що може призвести до збільшення ваги. Тож замість цього пийте. Випийте протеїновий коктейль із 40 грамами протеїну, який може допомогти вам швидше заснути.

Відмовтеся від пластівців та солодких каш

Споживання занадто великої кількості білих продуктів може призвести до ожиріння, яке часто викликає інші проблеми зі здоров’ям, такі як діабет і серцеві захворювання.

Раніше OBOZ.UAрозповідав про те, як зменшити споживання вуглеводів.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом