Китай має відповідати за підтримку війни РФ проти України - генсек НАТО
Китай має відповідати за підтримку війни РФ проти України - генсек НАТО

Китай має відповідати за підтримку війни РФ проти України - генсек НАТО

Генсек НАТО Єнс Столтенберг сказав, що Китай повинен понести відповідальність за підтримку війни РФ в Україні, якщо Пекін не змінить свою політику.

Як передає Укрінформ, про це він заявив в інтерв'ю BBC.

Столтенберг зазначив, що Китай "намагається всидіти на двох стільцях", підтримуючи військові зусилля РФ, а також намагаючись підтримувати відносини з європейськими країнами.

"Це не може працювати у довготерміновій перспективі", – сказав Столтенберг.

За його словами, Китайділиться з РФ багатьма технологіями, зокрема мікроелектронікою, яка є ключовою для створення ракет та іншої зброї, яку Москва використовує у війні проти України.

Відповідаючи на запитання про те, що члени Альянсу можуть зробити у зв’язку з підтримкою Китаєм війни, яку веде РФ, Столтенберг зауважив, що зараз у НАТО "ведуться розмови" про можливі санкції. "На певному етапі ми маємо розглянути певні економічні заходи, якщо КНР не змінить власну поведінку", – наголосив він.

Столтенберг додав, що РФ усе більше приєднується до клубу авторитарних країн, серед яких Іран, Китай та Північна Корея.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня США та інші країни G7 оголосили про запровадження розширеного пакету санкцій проти Росії та інших країн, які докладають зусиль, щоби підживлювати російську воєнну машину.

 Фото: nato.int

Теги по теме
Китай НАТО
Источник материала
Поделиться сюжетом