Кому не можна їсти броколі та чому
Кому не можна їсти броколі та чому

Кому не можна їсти броколі та чому

Броколі має низку переваг для здоровʼя людини, тому цей овоч варто споживати при збалансованому харчуванні. Проте є низка людей, яким варто уникати його споживання.

Про це повідомив лікар Кріс Завос. За його словами, як правило, броколі вважається здоровим та корисним для більшості людей. Проте деяким варто його уникати чи обмежити через потенційні побічні ефекти.

Кому не варто споживати броколі:

Люди з проблемами щитоподібної залози

Броколі містить гоітрогени, які можуть перешкоджати функції щитоподібної залози. Особливо це стосується осіб з гіпотиреозом або іншими розладами щитоподібної залози. Проте помірне споживання вважається безпечним, тоді як приготування броколі знижує рівень гоітрогену.

Люди з синдромом подразненого кишківника

Броколі містить багато клітковини та вуглеводів, що можуть викликати здуття живота, гази й травний дискомфорт. Тому таким особам краще обмежити споживання цього овочу.

Люди, що приймають розріджувачі крові

Броколі містить вітамін К, саме він відіграє вирішальну роль у згортанні крові. Тому таким особам потрібно проконсультуватися з лікарем для того, аби визначити, чи можна їм їсти броколі.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те,чи корисно для здоровʼя людини їсти варені овочі.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом