Курс акцій агрохолдингу KSG Agro на Варшавській біржі зріс на 33%
Курс акцій агрохолдингу KSG Agro на Варшавській біржі зріс на 33%

Курс акцій агрохолдингу KSG Agro на Варшавській біржі зріс на 33%

Вартість акцій  агрохолдингу  KSG Agro на Варшавській фондовій біржі  зросла на 33%  за останні три тижні - після публікації  звітів Компанії за 2023 рік та за перший квартал 2024 року. Це свідчить про підвищення рівня оптимізму європейських інвесторів до вертикально інтегрованої агрокомпанії з України.

Цього тижня рейтингова агенція «Експерт-Рейтинг», незважаючи на складну ситуацію в українському агросекторі внаслідок повномасштабної війни, оновила довгостроковий кредитний рейтинг KSG Agro на рівні ВВВ за міжнародною шкалою. Дохід від реалізації продукції KSG Agro S.A. за 2023 рік порівняно з 2022 роком збільшився на 15,95% і склав $18,79 млн., зазначається в повідомленні Агенції. Згідно з висновками експертів, завдяки відновленню експорту, трансформації  бізнес-моделі, зменшенню та поліпшенню структури зобов’язань,  успішній операційній діяльності,  поточний рівень рейтингу визначає достатньо високу ймовірність виконання своїх зобов’язань компанією.

«Впродовж 2023 р. холдинг успішно провів посівну та збиральну кампанії та не очікує значних перебоїв у виробничому циклі найближчим часом. Наразі KSG Agro формує нову стратегію розвитку для розширення діяльності Групи в ЄС з чіткою метою розмістити більшість активів і доходів Групи в ЄС в наступні 3-5 років», - йдеться у звіті «Експерт-Рейтингу».

За словами Голови ради директорів KSG Agro Сергія Касьянова, «виклики воєнного часу спонукали компанію разом з партнерами створити нову “мережецентричну” бізнес-модель, в рамках якої KSG Agro займається вирощування і продажем поросят на декількох фермах, замість однієї. Розподілення виробничого циклу дозволяє знизити безпекові загрози і забезпечити вищу маржинальність бізнесу».

Крім того, компанія, за словами її очільника, з метою виробничої кооперації   ініціювала створення Національного Альянсу виробників свинини. В рамках якого KSG Agro забезпечує партнерів поросятами, координує поставки кормів , ветпрепаратів та здійснює консалтингову підтримку, а партнери здійснюють дорощення поросят до свиней забійних кондицій.

Источник материала
Поделиться сюжетом