Лубінець відреагував на обезголовлення українського військового на Донеччині
Лубінець відреагував на обезголовлення українського військового на Донеччині

Лубінець відреагував на обезголовлення українського військового на Донеччині

Про жорстоку страту українського військового на Донеччині заявив 18 червня генпрокурор Андрій Костін. Він розповів, що ворожі командири віддали наказ не брати в полон українців, а вбити їх з винятковою жорстокістю.

Реакція Лубінця на обезголовлення українського військового на Донеччині

Це свідома і цілеспрямована політика агресора. Такі звірства відбуваються постійно – нелюдське ставлення до полонених, страти для залякування,
– написав він.

Омбудсмен заявив: такими діями окупанти не просто порушили Женевську конвенцію про поводження з військовополоненими. Ворог намагається зламати всю архітектуру світового порядку.

Лубінець назвав цей страшний учинок росіян варварською жорстокістю та надзвичайним садизмом.

"Росія випробовує світ на міцність, дивлячись, наскільки далеко їй дозволять зайти у своїй кровожерливості. Закликаю наших партнерів діяти рішуче, аби РФ понесла покарання!" – підсумував він.

В Офісі генпрокурора додали, що ворог скоїв воєнний злочин у Волноваському районі Донецької області. Окупанти поклали відрізану голову українського захисника на пошкоджений броньований автомобіль Сил оборони. Факт злочину зафіксували українські військові під час аеророзвідки.

Раніше Лубінець заявив: Росія продовжує убивати українських полонених через "беззубу" позицію ООН та МКЧХ. Україні потрібні не просто засудження, а конкретні дії.

Теги по теме
Украинцы в плену РФ
Источник материала
loader
loader