На Харківському напрямку окупанти намагаються відбити позиції, які втратили протягом останніх тижнів, – військовий
На Харківському напрямку окупанти намагаються відбити позиції, які втратили протягом останніх тижнів, – військовий

На Харківському напрямку окупанти намагаються відбити позиції, які втратили протягом останніх тижнів, – військовий

Силам оборони України за останні два тижні вдалося вибити російських окупантів із низки позицій на Харківському напрямку та надійно зайняти їх. Нині ж війська РФ намагаються штурмувати ці ділянки, щоб знову захопити.

Також вони пробують втримати ті позиції, що захопив у травні. Про це в ефірі "Суспільного" розповів Юрій Федоренко – командир батальйону ударних безпілотників "Ахіллес" 92-ї ОШБр ім. кошового отамана Івана Сірка.

"Ворог постійно намагається повернути ті позиції штурмовими діями, оперативно поповнюючи свої резерви. Тому бойові дії на поточний момент є надзвичайно насиченими", – зазначив він.

Його заступник Олесь Маляревич додав, що протягом останніх днів силами 92-ї бригади та інших підрозділів було деокуповано частину територій. Захисники вжили правильні тактичні кроки, захопили низку кілька необхідних посадок поблизу Глибокого. Там і в самому селі точаться бої за кожну хату.

"Вони вважали Глибоке своїм, рухалися на Липці, зараз Глибоке під питанням", – сказав військовий.

Бійці підкреслили, що дозвіл партнерів України на використання їхнього озброєння по території Росії дає свої результати: агресор вже не може почувати себе в безпеці на рівні державного кордону. За словами Юрія Федоренка, у Вовчанську подальшого просування російської армії немає. Проте динаміка ведення бойових дій і застосування ворогом авіації там залишається надзвичайно високою.

"Це обумовлюється роботою наших засобів протиповітряної оборони, які, на жаль, не є в достатньої кількості для того, щоб повною мірою дзеркально перекривати повітряний простір, як це робить РФ", – пояснив командир "Ахіллеса".

Станом на ранок 18 червня, тривало дві ворожі атаки в районі Вовчанська. За попередню добу на Харківському напрямку війська РФ втратили 168 солдатів, із них 55 – безповоротно. Сили оборони знищили російський танк, бойову броньовану машину та два авто, уразили 16 укриттів особового складу й склад БК.

Як повідомляв OBOZ.UA, за даними ISW, російське командування ворог продовжує перекидати підкріплення на Харківський напрямок. Йдеться про окупантів із бригади морської піхоти, які до цього базувалися під Донецьком.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом