На Львівщині на одній з вулиць напали на працівника ТЦК
На Львівщині на одній з вулиць напали на працівника ТЦК

На Львівщині на одній з вулиць напали на працівника ТЦК

У місті Яворів Львівської області побили працівника ТЦК Юрія. На нього напали 17 червня під час «супроводу військовозобов’язаного громадянина на проходження військово-лікарської комісії». Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці Львівського ТЦК.

- На одній із вулиць на нього напали і вдарили важким тупим предметом по голові. Юрія доставили до місцевої лікарні… Закрита черепно-мозкова травма», - такий лікарський висновок написали в документі, виданому солдату Юрію сьогодні, - йдеться в повідомленні ТЦК.

Наголошується, що їх співробітник раніше був на фронті і у березні 2022 року отримав, будучи на лінії зіткнення, осколкові поранення м’яких тканин правого плеча, термічний опік полум’ям обличчя, акубаротравматичне ураження обох вух».  Тепер же на нього напали українці.

- Звертаємося до всіх військовозобов’язаних громадян України. Не маєте сміливості приєднатися до ЗСУ – майте хоча б совість і лице про це мовчати. Не маєте розуму мовчати – не смійте піднімати руку на наших героїв! Вчинок таких, як Юрій, пам’ятатимуть і шануватимуть покоління. Через вчинок таких, як той, хто підняв на нього руку, їх зневажатимуть власні діти. Нападника уже знайдено і затримано. Він відповідатиме згідно закону, - підсумували у Львівському ТЦК.

  • 12 червні в Одеському ТЦК заявили, що конфлікт між їх представниками та медиками швидкої допомоги, який переріс у бійку, вичерпано. За даними військкомату, «остаточний вердикт нададуть правоохоронні органи». 
  • Бійка біля ТЦК у Київському районі Одеси сталася 11 червня. За версією медиків, вони прибули на виклик чоловіка, якого доставили до військкомату військовослужбовці. Однак їх самих кілька годин тримали у ТЦК. Військова прокуратура відкрила справу щодо хуліганства, а омбудсман Дмитро Лубінець закликав представників ТЦК дотримуватися Конституції та закону. 
Теги по теме
военные Львов
Источник материала
Поделиться сюжетом