На Львівщині чоловік ухилився від мобілізації й отримав вирок суду: як покарали
На Львівщині чоловік ухилився від мобілізації й отримав вирок суду: як покарали

На Львівщині чоловік ухилився від мобілізації й отримав вирок суду: як покарали

У Львівській області чоловіка позбавили волі за те, що ухилився від проходження військової служби під час мобілізації. Він проігнорував повістку на відправлення до бойової частини.

Військовозобов’язаному призначили покарання у вигляді трьох років ув’язнення. Про це повідомила Львівська обласна прокуратура.

Зазначається, що публічні обвинувачення за ст. 336 КК України висунула Золочівська окружна прокуратура 31-річному мешканцю цього району.

У суді прокурори довели, що чоловіка було визнано придатним за станом здоров’я для проходження військової служби. Це підтвердив висновок військово-лікарської комісії. Того ж дня йому вручили бойову повістку, згідно з якою він мав з’явитися на відправлення до військової частини.

Проте військовозобов’язаний без поважної причини не прибув до ТЦК для подальшого проходження служби в лавах ЗСУ.

Так, на суді його визнали винним у порушенні вимог чинного законодавства та ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації в межах дії воєнного стану

Досудове розслідування в цій справі здійснювали слідчі відділення поліції №1 Золочівського райвідділу поліції ГУНП у Львівській області.

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше на Львівщині так само засудили чоловіка, який відмовився від мобілізації після отримання бойової повістки. Він визнав свою провину та заявив, що просто не готовий служити.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом