На Одещині на березі Дунаю знайшли фрагменти старовинного корабля
На Одещині на березі Дунаю знайшли фрагменти старовинного корабля

На Одещині на березі Дунаю знайшли фрагменти старовинного корабля

Мешканець Кілії Одеської області знайшов на березі річки Дунай частини старовинного корабля, вимиті течією. Про це Олег Курносов написав у своєму Фейсбуці.

- Частині великого стародавнього корабля оголила річка. Вимиті потужною течією фрагменти чиєїсь галери, галіота чи шхуни могли дуже довгий час пролежати під водою і збереглися лише завдяки тому, що зроблені з дуба, що у воді кам'яніє, - розповів Курносов.

Як зазначив чоловік, судно, що затонуло, могло багато років лежати на дні річки, поки під час днопоглиблювальних робіт його частини не підняли на берег потужним ковшем крана разом з мулом.

- Я зайшов на потужний брус, який більш ніж на половину прихований у воді, і вільно ходжу по ньому, його довжина понад 6 метрів, а товщина понад 25 см. Інші частини стирчать із берегової товщі мулу та піску вище, деякі з них за формою нагадують шпангоути, інші схожі на кіль чи фальшкільні частини, – написав він.

  • 23 квітня у посилці, що прямувала з Кривого Рогу до Сполучених Штатів Америки, знайшли три археологічні артефакти VI тисячоліття до нашої ери. У коробці були кам'яні ядрища з кременю, обсидіану та яшми – нуклеуси. Експертиза показала, що артефакти є оригінальними нуклеусами із північно-західної та західної частини України.
  • 7 березня археологи заявили, що знайдені на Західній Україні кам'яні знаряддя можуть бути найдавнішим доказом присутності людини в Європі. Їх виявили в кар'єрі в Королево ще в 1970-х роках, але тільки зараз історики зуміли визначити, що знаряддям понад 1 мільйон років.
Источник материала
Поделиться сюжетом