На Полтавщині чоловік відмовився від повістки "через стан здоров'я" і отримав вирок суду
На Полтавщині чоловік відмовився від повістки "через стан здоров'я" і отримав вирок суду

На Полтавщині чоловік відмовився від повістки "через стан здоров'я" і отримав вирок суду

Мешканець Нових Санжар на Полтавщині отримав рік умовно за ухилення від мобілізації. ВЛК визнала його придатним до військової служби, але чоловік відмовився від прийняття повістки, пояснивши це "поганим станом здоров'я". 

Про це йдеться у вироку Чутівського районного суду. У матеріалах справи зазначено, що засуджений працював водієм на місцевому підприємстві.

Перебуваючи на військовому обліку він пройшов ВЛК, а вже після проходження комісії йому вручили повістку, в якій було вказано його призначення та дату прибуття до військової частини. Він підтвердив отримання повістки своїм підписом у журналі.

Через кілька днів чоловіку повідомили про зміну дати відправлення військової команди, тому йому потрібно було знову з'явитися для отримання нової повістки. Наступного дня він подав заяву про відмову від проходження військової служби через мобілізацію.

Після цього його знову направили на медичний огляд і ВЛК знову підтвердила його придатність до служби. Через кілька тижнів йому спробували вручити повістку знову, проте він відмовився її отримати, пояснюючи це своєю непридатністю за станом здоров'я.

В результаті суд визнав чоловіка винним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації і призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. Оскільки обвинувачений визнав свою провину, його звільнили від відбування покарання за ґратами замінивши іспитовим строком на один рік.

Раніше повідомлялося, що у Львівській області чоловіка позбавили волі за те, що ухилився від проходження військової служби під час мобілізації. Він проігнорував повістку на відправлення до бойової частини.

Як повідомляв OBOZ.UA, в Одеській області, неподалік від кордону з Молдовою, 13 червня прикордонники затримали вантажівку, в причепі якої виявили 41 "пасажира". Водій вантажівки, який нібито перевозив зерно, насправді віз групу порушників до кордону.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом