Не доживши до 93: померла зірка фільму "Солодке життя" Федеріко Фелліні
Не доживши до 93: померла зірка фільму "Солодке життя" Федеріко Фелліні

Не доживши до 93: померла зірка фільму "Солодке життя" Федеріко Фелліні

Про смерть Анук Еме повідомила її донька Мануела Папатакіс. Вона опублікувала некролог у своїх соціальних мережах, висловивши скорботу та поділившись сумними новинами з численними шанувальниками та друзями.

Померла Анук Еме: що відомо

У своїх соціальних мережах донька покійної акторки вирішила не повідомляти причини смерті. Вона обмежилася лише згадкою про втрату, залишаючи цю інформацію приватною.

З моєю донькою Галаад і моєю онукою Мілою ми з великим сумом повідомляємо про смерть моєї матері Анук Еме. Я була поруч з нею, коли вона померла сьогодні вранці у своєму будинку в Парижі,
– йдеться в заяві доньки акторки.

Що відомо про кар'єру зіркової акторки

Протягом практично 70-річної кар'єри в кінематографі, акторка зіграла у 74 фільмах та серіалах. Свою дебютну роль Ніколь Франсуаз Флоренс Дрейфус, яка пізніше обрала псевдонім Анук Еме, вона виконала у віці 13 років у фільмі "Будинок на морі", що вийшов у 1946 році.

У 1959 році Анук Еме зіграла в фільмі "Солодке життя" Федеріко Фелліні, а в 1963 році вона знялася у "Вісім з половиною", також режисера Фелліні.

За свою роль у фільмі "Чоловік і жінка" Клода Лелуша, Анук Еме отримала премію BAFTA кілька років пізніше. Цей фільм, де вона грала з Жан-Луї Трентіньян, отримав численні нагороди, включаючи Оскар та Гран-прі Каннського кінофестивалю. У 1980 році на Каннському фестивалі Еме отримала нагороду за кращу актрису за свою роботу у фільмі "Стрибок у порожнечу" Марко Беллоккіо.

Її внесок у кіносвіт був надзвичайно великим. Тому усі члени кіногромади висловлюють співчуття з приводу її втрати.

Теги по теме
Кино
Источник материала
Поделиться сюжетом