Окупанти пропонують мешканцям Мелітополя викуповувати свої квартири, які РФ вже "націоналізувала"
Окупанти пропонують мешканцям Мелітополя викуповувати свої квартири, які РФ вже "націоналізувала"

Окупанти пропонують мешканцям Мелітополя викуповувати свої квартири, які РФ вже "націоналізувала"

Члени комісії обходять кожну квартиру і вимагають від мелітопольців довести право на проживання підтверджувальними документами про власність, виданими їм в Україні. Тих, хто не має оригіналів таких документів на руках, попереджають про швидке виселення.

Якщо жителі Мелітополя, які виїхали з окупації, повернуться, то не зможуть заселитися в свої квартири, які окупанти встигли "націоналізувати". Для цього їм треба буде судитися і викуповувати своє житло. Про це пише місцеве видання "РІА Мелітополь".

Так, окупаційна влада міста відзвітувала про обхід 50 багатоповерхових будинків із 600 наявних у житловому фонді, для виявлення квартир, що підлягають "націоналізації". Загалом обстежили 5000 квартир, з яких у 60-65% виявилося, що власниками є громадяни РФ, або ті, хто уклав договори соцнайму, заселилися і користуються цими квартирами.

"Члени комісії обходять кожну квартиру і вимагають від мелітопольців довести право на проживання підтверджувальними документами про власність, виданими їм в Україні. Тих, хто не має оригіналів таких документів на руках, попереджають про швидке виселення. Фразу "за ордерами соцнайму" варто розуміти, як визнання того, що в цих квартирах, вкрадених у власників-мелітопольців, проживають військові армії РФ, прокурори, поліцаї, МНСники, лікарі, вчителі, яким окупаційна влада видала ці ордери", — пише видання.

Зазначається, що є випадки, коли мелітопольці повертаються в місто і виявляють, що в їхніх будинках і квартирах живуть сторонні особи, що свідчить про те, що замки в помешканнях зламуються, і туди заселяються російські вояки або "гастролери", наближені до окупаційної влади. Також були випадки, коли до мелітопольців, які приїхали додому через Шереметьєво, приходили ФСБвці й оголошували про депортацію, а квартира, звісно ж, ішла в так званий "житловий фонд". Одного з мелітопольців у квітні цього року депортували на 20 років без пояснення причин.

"Якщо власник повернеться, отримає громадянство РФ, у судовому порядку відновить свої права. Але йому треба буде компенсувати вартість понесених витрат", — сказав так званий "глава майнових і земельних відносин регіону" Ігнат Яремчук.

"РІА Мелітополь" пише, що це вказує на те, що власника житла зобов'яжуть викупити у Росії свою ж нерухомість, а помилково "націоналізоване" майно повертають лише тим, хто має російський паспорт.

Нагадаємо, що в окупованому Мелітополі на Запоріжжі російська військова вантажівка розчавила два легковикиз людьми. За словами очевидців, військова вантажівка російських окупантів на повній швидкості врізалася в цивільний автомобіль. Спочатку розчавила ВАЗ-2106, а згодом — іномарку.

Источник материала
Поделиться сюжетом