З'явилися супутникові знімки пошкодженої нафтобази у Ростовській області РФ
З'явилися супутникові знімки пошкодженої нафтобази у Ростовській області РФ

З'явилися супутникові знімки пошкодженої нафтобази у Ростовській області РФ

У мережі з'явилися супутникові знімки, які зафіксували наслідки атаки українських дронів на нафтобазу в місті Азов Ростовської області РФ у ніч проти 18 червня. Судячи з них, вдень на території атакованої нафтобази тривала пожежа.

Кадри опублікували "Схеми", проєкт "Радіо Свобода". Супутникові знімки Planet Labs, які отримали журналісти, було зроблено о 14:30 за Києвом.

На фото видно, що в цей час на території нафтобази тривала пожежа.

Водночас оцінити ступінь ураження складно, адже клуби диму обмежують видимість.

Нафтобаза, яку атакували БПЛА, належить підприємству "Азовпродукт".

Через цей російський термінал проходить до 60 тис. тонн нафтопродуктів на місяць, а на зберіганні одночасно може перебувати до 30 тисяч кубометрів нафтопродуктів у цистернах.

Останні спалахнули в результаті атаки українських дронів.

Офіційно в Україні атаку не коментували. Згідно з даними джерел OBOZ.UA, в цій операції було задіяно дрони СБУ.

В міноборони РФ не коментували приліт. Губернатор Ростовської області РФ Василь Голубєв підтверджував, що в результаті атаки БПЛА в Азові зайнялись резервуари з нафтопродуктами і на місці працювали пожежники.

У МНС РФ станом на 8 ранку заявляли, що гасіння резервуару триває на площі 3200 кв. метрів. До ліквідації пожежі залучили 200 пожежників та 49 одиниць техніки.

Як повідомляв OBOZ.UA, вночі 18 червня мешканці Ростовської області всю ніч скаржилися на вибухи та заявляли про приліт по нафтобазі. На фото й відео з місця влучань в Азові було видно сильну пожежу.

Згодом джерела OBOZ.UA розповіли, що дрони СБУ атакували нафтобази "Азовська" та "Азовнафтопродукт" на території країни-агресора, які загалом нараховують 22 резервуари з паливом. "Бавовна" призвела до низки потужних пожеж на об'єктах РФ. Загалом безпілотники Служби безпеки здійснили понад 20 успішних атак на об’єкти російського нафтового комплексу в різних регіонах.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом