Покращить урожай та вбереже від хвороб та шкідників: як і чим обробляти часник влітку
Покращить урожай та вбереже від хвороб та шкідників: як і чим обробляти часник влітку

Покращить урожай та вбереже від хвороб та шкідників: як і чим обробляти часник влітку

На дачах масово почав хворіти часник. Фахівці пов'язують це із змінами температури та підвищеною вологістю, характерними для поточного періоду. Жовтина листя часнику може вказувати на проблеми з азотом, проте якщо листя масово жовтіє, це вже може бути ознакою хвороби, про це розповідає автор у своєму відео на Ютуб-каналі.

Багато шкідників і хвороб, що загрожують озимому часнику, збігаються з проблемами, характерними для інших цибулинних рослин. Обмеження використання інсектицидів та фунгіцидів для часнику можна досягти, дотримуючись вимог сівозміни. Рекомендується уникати вирощування часнику на ділянках, де протягом попередніх 4 років вирощувалися інші цибульні культури.

Для профілактики та захисту часнику можна використовувати різні препарати. Один з них - "Квадріс", системний фунгіцид, який допомагає запобігти захворюванням часнику та інших культур. Його ефективність була підтверджена досвідом багатьох садівників.

Також є альтернативні препарати, наприклад "Магнікур Флексо", який також ефективно захищає рослини від хвороб. Для захисту часнику та цибулі також можна використовувати "Ревус" - системний препарат, який показує хороші результати при обробці помідорів та картоплі, ділиться автор.

Крім того, для покращення ефективності препаратів можна використовувати прилипачі, такі як "Ліпосан", щоб забезпечити рівномірне покриття рослин.

Останні новини України:

Чим удобрити помідори у червні для підвищення врожайності: фермери поділилися хитрощами.

Як захистити картоплю від шкідників: корисні хитрощі від городників.

Що можна і не можна садити поряд із морквою: ці поради допоможуть зібрати гарний урожай.

Теги по теме
Украина
Источник материала
Поделиться сюжетом