Чи корисно пити чай і каву: як напої впливають на організм
Чи корисно пити чай і каву: як напої впливають на організм

Чи корисно пити чай і каву: як напої впливають на організм

Кава та чай – одні з найпопулярніших напоїв у світі. Вони багаті сполуками, які сприяють здоровʼю, можуть захистити від багатьох захворювань, зокрема й певних видів раку й діабету.

Про це повідомили в health. Варто памʼятати, що кава та чай мають кофеїн, споживання якого у великій кількості може призвести до погіршення здоровʼя людини. Проте довгострокове та помірне вживання цих напоїв може принесли користь.

Споживання чаю та кави: переваги

Вміст антиоксидантів

Чай та кава містять антиоксиданти, які нейтралізують вільні радикали в організмі. В результаті це запобігає певним захворюванням. Кава містить 1000 біологічно активних сполук, що мають захисні властивості. Чай також є джерелом багатьох антиоксидантів.

Захист від хронічних захворювань

Кава та чай містять захисні сполуки. Зокрема, регулярне споживання кави може зменшити ризик розвитку кількох станів. А саме діабету другого типу, хвороби Паркінсона, подагри та захворювань печінки. Вживання чаю захищає від ішемічної хвороби серця, діабету другого типу та інсульту. Ба більше, і кава, і чай можуть захистити від деяких видів раку та діабету. Також ці напої можуть захистити від деменції.

Довголіття

Кава та чай у раціону можуть допомогти прожити довше. Згідно з дослідженням, люди, які регулярно вживають каву та чай, мають менший ризик померти від будь-якої причини порівняно з людьми, які не п'ють ці напої.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, чи зменшує дієта ризик розвитку деменції.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом