Рада ухвалила закон про посилення регулювання ринку підакцизних товарів
Рада ухвалила закон про посилення регулювання ринку підакцизних товарів

Рада ухвалила закон про посилення регулювання ринку підакцизних товарів

Верховна Рада України ухвалила закон про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, біоетанолу, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюнової сировини, рідин, що використовуються в електронних сигаретах та пального.

Про це повідомив у Телеграмі народний депутат, голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передає Укрінформ.

«ВРУ прийняла в другому читанні та в цілому законопроєкт №10346 про державне регулювання виробництва і обігу підакцизної алкогольної, тютюнової продукції і пального. Цей закон про посилення правил регулювання тютюнового та алкогольного ринків», - йдеться в повідомленні.

Метою законопроєкту є удосконалення законодавчої бази щодо регулювання виробництва, ввезення на митну територію України, вивезення за межі митної території України, оптової і роздрібної торгівлі спиртом етиловим, спиртовими дистилятами, біоетанолом, алкогольними напоями, тютюновими виробами, тютюновою сировиною, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах та пальним.

Так, документ пропонує встановлювати на підприємствах, на яких здійснюється виробництво тютюнових виробів, акцизних складах, на території яких виробляється спирт етиловий, біоетанол, контрольні пости та цілодобові системи відеоспостереження.

Також, після набрання документом чинності, запроваджується можливість блокування за ініціювання ДПС інтернет-сайтів, які незаконно продають підакцизну продукцію.

Крім того, документом спрощується процедура отримання ліцензій на певні види роздрібної торгівлі підакцизною продукцією та запропоновано перехід на електронну форму замість паперової форми ліцензій. Додатково запроваджуються безстрокові ліцензії для всіх видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню.

Як повідомлялося, Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт про створення реєстру установок, що використовують біопаливо як єдиний вид палива.

Теги по теме
Верховная Рада Закон
Источник материала
Поделиться сюжетом