Реконструкція адмінбудівлі на 88 мільйонів: викрито колишнього керівника Держміграційної служби
Реконструкція адмінбудівлі на 88 мільйонів: викрито колишнього керівника Держміграційної служби

Реконструкція адмінбудівлі на 88 мільйонів: викрито колишнього керівника Держміграційної служби

Завдяки злагодженим діям оперативників ДВБ Нацполіції, детективів НАБУ та прокурорів САП вручено підозру екскерівнику Держміграційної служби у заволодінні понад 88 мільйонами гривень під час реконструкції адміністративної будівлі відомства. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Оперативники Департаменту внутрішньої безпеки спільно із працівниками НАБУ і САП зібрали докази та оголосили про підозру ще одному учаснику схеми розкрадання державних коштів – екскерівнику Державної міграційної служби України.

Він разом із своїм заступником та начальником господарської частини взяли участь у незаконній оборудці із привласнення державних грошей, яку організував бізнесмен. Як з’ясувалося, посадовці міграційної служби сприяли укладанню договорів з “потрібними” компаніями бізнесмена щодо розроблення проєктно-кошторисної документації та виконання робіт з ремонту та реконструкції головного офісу ДМС за завищеними цінами.

Дії зловмисників завдали збитків державі на суму понад 88 мільйонів гривень.

Наразі за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури колишньому посадовцю міграційної служби оголошено про підозру за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до дванадцяти років ув’язнення.

Варто зазначити, що у вересні 2023 року його спільникам – колишнім заступнику керівника, начальнику господарського підрозділу ДМС та бізнесмену-організатору схеми – також було оголошено підозри за цією ж статтею.

Зібрані детективами НАБУ матеріали допомогли Антимонопольному комітету виявити змову трьох підконтрольних бізнесмену компаній, які й отримали штраф майже 3,5 мільйона гривень.

Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України

Tweet
Источник материала
Поделиться сюжетом