"Росія залежить від авторитарних країн": Столтенберг пояснив, на що вказує візит Путіна до КНДР
"Росія залежить від авторитарних країн": Столтенберг пояснив, на що вказує візит Путіна до КНДР

"Росія залежить від авторитарних країн": Столтенберг пояснив, на що вказує візит Путіна до КНДР

Запланований на 18 червня візит російського диктатора Володимира Путіна до Північної Кореї – ще один доказ того, що Москва все більше залежить від авторитарних держав. Співпрацюючи з КНДР, Москва порушує всі санкції, накладені на цю країну.

Про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в аналітичному центрі Wilson Center у Вашингтоні у понеділок, 17 червня. Він нагадав, що найближчими друзями РФ, а також прихильниками її агресії, є такі країни, як Іран, КНДР і Китай.

За словами генсека НАТО, поїздка Путіна до Пхеньяна "демонструє, наскільки Москва зараз залежить від авторитарних країн по всьому світу".

На питання, які дії може вжити Північноатлантичний Альянс у зв'язку зі співпрацею цієї "осі зла", Столтенберг нагадав, що проти КНДР вже наклали багато санкцій.

"Проблема в тому, що Росія зараз порушує ці санкції", – зазначив генсек.

Він нагадав, що Північна Корея вже поставила Росії один мільйон снарядів і цей потік зброї триває.

Напередодні у Кремлі оголосили, що російський диктатор Путін вирушить до КНДР із візитом 18-19 червня. Видання ВВС припустило, що глава Кремля задумав ще більше зміцнити співпрацю двох країн у сфері озброєнь. Очікується, що в цей раз президент РФ проситиме у Кім Чен Ина не тільки зброю, а й живу силу. Країна-терорист потребує будівельників і навіть "добровольців" для відправлення на лінію фронту в Україні.

Як повідомляв OBOZ.UA, міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Сік сказав, що КНДР відправила до РФ контейнери з майже 5 млн снарядів. Путін, ймовірно, проситиме ще більше боєприпасів під час свого майбутнього візиту до Пхеньяна наступного тижня.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом